in , ,

EU benoemd Nederland niet tot belastingparadijs

Een voorstel om Nederland officieel als belastingparadijs te bestempelen heeft het in het Europees Parlement niet gehaald. Het initiatief van Paul Tang () om Nederland samen met , en Luxemburg expliciet in een pakket aanbevelingen over de bestrijding van belastingontwijking op te nemen, strandde omdat de stemmen staakten (327 voor, 327 tegen).

Tang ,,baalt” naar eigen zeggen. ,, durft zijn eigen belastingparadijzen niet te benoemen en de hand in eigen boezem te steken.”

Aanleiding voor het voorstel was de zwarte lijst van belastingparadijzen die de -ministers van Financiën vorige week presenteerden. Ze hebben er zeventien op gezet, allemaal niet-EU-landen.

,,Veel landen spreken in het openbaar schande van belastingontwijking, maar nemen hele andere besluiten achter gesloten deuren”, stelt Tang. ,,Alleen door een gemeenschappelijk Europees beleid kunnen we er zeker van zijn dat multinationals eerlijke belasting gaan betalen.”

Het Nederlandse kabinet verzekerde de Tweede Kamer dinsdag in een brief dat ,,de aanpak van belastingontwijking de hoogste prioriteit heeft”.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Prof Droogkloot
3 jaren geleden

Een belastingparadijs voor de een is een belastinghel voor de ander … En die laatste titel zal NL zeker binnen moeten kunnen halen !! Overigens: heeft men in Brussel niets anders te bespreken?
Deze EU maakt zich volkomen onmogelijk !!!

Justitie in Luxemburg start strafrechtelijk onderzoek naar Juncker

Monsanto versus burgers 1-0: EU verwerpt Europese petitie tegen glyfosaat