in , ,

EU benoemd Nederland niet tot belastingparadijs

Mark Rutte van de Roverheid bew 550x350

Een voorstel om officieel als belastingparadijs te bestempelen heeft het in het niet gehaald. Het initiatief van Paul Tang () om Nederland samen met , en Luxemburg expliciet in een pakket aanbevelingen over de bestrijding van belastingontwijking op te nemen, strandde omdat de stemmen staakten (327 voor, 327 tegen).

Tang ,,baalt” naar eigen zeggen. ,, durft zijn eigen belastingparadijzen niet te benoemen en de hand in eigen boezem te steken.”

Aanleiding voor het voorstel was de zwarte lijst van belastingparadijzen die de -ministers van Financiën vorige week presenteerden. Ze hebben er zeventien op gezet, allemaal niet-EU-landen.

,,Veel landen spreken in het openbaar schande van belastingontwijking, maar nemen hele andere besluiten achter gesloten deuren”, stelt Tang. ,,Alleen door een gemeenschappelijk Europees beleid kunnen we er zeker van zijn dat multinationals eerlijke belasting gaan betalen.”

Het Nederlandse verzekerde de Tweede Kamer dinsdag in een brief dat ,,de aanpak van belastingontwijking de hoogste prioriteit heeft”.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
junckeronderzoek e1513156234642

Justitie in Luxemburg start strafrechtelijk onderzoek naar Juncker

stopglyphosate

Monsanto versus burgers 1-0: EU verwerpt Europese petitie tegen glyfosaat