in ,

Kabinet terug naar af, u ontvangt geen 5 miljard euro

Tientallen miljarden heeft het ‘omgebogen’. Ombuigen is Haagse boeventaal voor bezuinigen en de belastingen verhogen. Volgens Rutte II was dat allemaal nodig om de overheidsfinanciën te saneren en de uit het slop te halen. Of dat klopt, laat ik hier even in het midden.

Ik wil het hebben over het cadeautje dat het kabinet voor ons in petto had. Want volgend jaar zouden we eindelijk eens iets terugkrijgen uit de schatkist. Dan zouden de lasten omlaag gaan. Daarvoor was 5 miljard euro gereserveerd. Een schijntje wellicht vergeleken bij wat er de afgelopen periode allemaal is weggesneden, maar toch.

Na jaren van inleveren zou in 2016 bijna iedereen iets extra’s te besteden hebben. En de lastenverlichting zou ook nog eens 35.000 nieuwe banen opleveren. Mooi nieuws toch? Rutte, bedankt!

Oppositie wil het niet

Maar wat blijkt? Het gaat niet door. De oppositie wil het niet. En omdat de oppositiepartijen in de Eerste Kamer een ruime meerderheid hebben, bepalen zij in feite wat er gebeurt. Wanneer ze dat willen, kunnen ze elk wetsvoorstel blokkeren. En dat gaan ze nu ook doen. Alleen het CDA zal het belastingplan voor volgend jaar naar verwachting steunen. Maar opgeteld hebben de regeringspartijen VVD en plus het CDA maar 33 van 75 zetels in de Eerste Kamer. Dat zijn er vijf te weinig. Dus naar die 5 miljard euro kunt u fluiten.

Lees verder bij de Bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belastingverhogingen doen fors lagere energiekosten vervagen

Humor: G20 Veiligheidsbreuk door….3 zwerfkatten