in ,

Kindregeling brengt bijstandsouder naar voedselbank

De hoge heren in Den Haag hebben volgens mij iets te lang in het zonnetje gezeten toen ze de wet Kindregeling er doorheen hebben gevoerd. Alsof het niets is.

Jaarlijks gaat de huur al omhoog. In 2015 gaat naar alle verwachtingen de zorgpremie ook al omhoog, net als het eigen risico. De accijnzen zijn al omhoog geschroeft en zo wordt alles maar duurder en duurder maar de lonen stijgen niet mee dus mensen hebben minder en in het ergste geval kunnen sommige de vaste lasten niet meer betalen zoals de huur of moet men zich aanmelden bij de voedselbank waar je op de wachtlijst komt te staan.

Alsof dat nog niet erg genoeg is en het a-sociale kabinet na graaien bij de ouderen, zieken en studenten nu ook de alleenstaande ouders die in de zitten ook nog eens gaan korten, is helemaal van de zotte.

Vanaf 1 januari 2015 gaat de volgende wet in werking.

Op dit moment heeft een alleenstaande ouder een hogere uitkering dan een alleenstaande zonder kinderen omdat het kind ook zal moeten eten en kleding nodig heeft. Nu hebben de hoge heren in Den Haag maar even besloten dat ze dit ook terug gaan draaien en dat deze groep mensen geen hogere uitkering krijgen maar een gewone uitkering die een alleenstaande zonder kinderen ook krijgt en dat wordt dan weer aangevuld met een extra kindgebonden budget.

Alleenstaande ouder met een WWB uitkering krijgt nu € 950,– per maand en dit wordt terug geschroefd naar € 680,– per maand. Als je een kind hebt dan krijg je ook kinderbijslag. De kinderbijslag is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Maar laten we voor het gemak een 10 jarige aanhouden. Dan krijg je per kwartaal een bedrag van € 232,–  omgerekend is dat € 77,– per maand.

Nu kom je met een WWB-uitkering en kinderbijslag bij elkaar geteld op zo’n € 1.027,– per maand. Je komt ook nog in aanmerking voor zorgtoeslag en misschien ook nog huursubsidie. Stel dat je dan nu zo’n € 1.150,– per maand hebt. Het is nu al lastig rondkomen dankzij alle lastenverzwaringen, maar vanaf 1 Januari 2015 ga je er dus als alleenstaande ouder met ongeveer € 200,- per maand op achteruit.

Aangezien de vaste lasten tegenwoordig al gemiddeld rond de € 700,– liggen, hou je dus als alleenstaande ouder nog geen € 300,– over en daar moet je dan de boodschappen, kleding en al het andere van doen. Schoolspullen voor het kind zijn ook niet gratis en dienen dus ook van deze € 300,- betaald te worden maar ook de contributies van het sporten.

Voorts hebben ze ook nog de regeling vanaf januari 2015 dat het niet verplicht is om mensen die op straat komen te staan verplicht onderdak,Lees verder via Partij voor de Saamhorigheid.

Photo by ThanhTam_


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mareille
6 jaren geleden

Ik heb zelf ook van de bijstand geleefd. Ik woonde met 1 kind. Uit ervaring kan ik zeggen dat ik het in die tijd breder had als nu. Mijn kind werd 18 en alles viel weg. Ik heb geen hoge opleiding, maar werk 40 uur per week lichamelijk keihard. Ik krijg geen zorgtoeslag, huursubsidie of andere tegemoetkomingen, omdat de grens van een alleenstaande lager is dan een alleenstaande ouder. alle kosten gaan door, van hetzelfde inkomen, zonder tegemoetkomingen en kwijtscheldingen. Soms denk ik beter af te zijn in de bijstand.

Nicky Offermans
6 jaren geleden

Deze regering heeft de kop aan het zweren. Die hebben werkelijk een pan af het wordt tijd dat de burgers die hard moeten werken meer loon krijgen. Hoe moeten wij dat betalen. Alles wordt duurder en dan vraag je je af waarom mensen in de schulden komen ben je te laat met betalen dan heb je meteen €40,- boete op. Pfff wordt er langzaam behoorlijk ziek van van dat kut kabinet. Ophangen die handel.

monique
6 jaren geleden

Dat het kabinet ff lekker flink in de stront zak. Criminaliteit word erger gih hoe zal dat dan komen? Ben een alleenstaande moeder met 2kinderen en kom nu al niet rond laat staan als we 200 euro achteruit gaan in 2015. En de meeste roepen dan “ga werken” ja wie is er dan voor mijn kinderrn heb er niet om gevraagt om zo te leven met een uitkering! Maar goed we gaan massaal alle grote winkels leeg plunderen pff dat is toch wat ze willen.. nou vriendelijke groeten..

Joyce
6 jaren geleden

Belachelijk en dan zeggen hou je 300 euro over voor eten en kleding.. nou dat hou ik als werkende moeder al niet over, soms niks en de andere maand mag ik blij zijn dat er 150 over is.
Dit gaat niet goed hoor. en dat smerig rot volk die al die bezuinigings regels bedenkt, die heeft geen geld zorgen en kijkt niet op een dubbeltje meer met de boodschapen.. bah

Edsj otten
6 jaren geleden

Dit mag niet door gaan! Hier komen heel veel problemen van en heel veel kinderen zijn de dupe! Tijd voor een petitie!

Bianca
6 jaren geleden

We zouden nou eens echt moeten staken in den haag … Gewoon het hele land in staking , net als vroeger … Dan gebeurd er pas wat … Door te klagen op fb krijgen we die mafkezen niet in beweging … Dus hoe pakken we het aan ?? Ik help maar kan het ook niet alleen …

Erna
6 jaren geleden

De alleenstaande ouder met 1 kind uit dit plaatje heeft meer te besteden per persoon als deze werkende tweeverdiener met 5 kinderen….en weet je, kom niet in aanmerking voor zorgtoeslag, tegemoetkoming in studiekosten, of welke vergoeding dan ook….maar we werken ons wel de krampen om elke maand te eten…want zelfs de voedselbank is voor. Ons geen optie….wilde dit ook is een keer kwijt…..vergoedingen moeten is gelijk getrokken worden…eigen risico zorg omlaag, elke student ongeacht Nivo, OV vergoeding, ook op het mbo en ook als je als ouders niet gescheiden bent en werkt!!! Vast mensen die hun eigen leed het ergst vinden…maar alle gezinnen hebben het zwaar!

Neckermann: uurtje failliet, 200 banen lozen, en weer door

Hoe 2e hands kleding straks duurder wordt: Kledingbanken richten overkoepelende vereniging op