in ,

Kindregeling brengt bijstandsouder naar voedselbank

De hoge heren in Den Haag hebben volgens mij iets te lang in het zonnetje gezeten toen ze de Kindregeling er doorheen hebben gevoerd. Alsof het niets is.

Jaarlijks gaat de huur al omhoog. In 2015 gaat naar alle verwachtingen de zorgpremie ook al omhoog, net als het eigen risico. De accijnzen zijn al omhoog geschroeft en zo wordt alles maar duurder en duurder maar de lonen stijgen niet mee dus mensen hebben minder koopkracht en in het ergste geval kunnen sommige de vaste lasten niet meer betalen zoals de huur of moet men zich aanmelden bij de voedselbank waar je op de wachtlijst komt te staan.

Alsof dat nog niet erg genoeg is en het a-sociale na graaien bij de ouderen, zieken en studenten nu ook de alleenstaande ouders die in de bijstand zitten ook nog eens gaan korten, is helemaal van de zotte.

Vanaf 1 januari 2015 gaat de volgende wet in werking.

Op dit moment heeft een alleenstaande ouder een hogere uitkering dan een alleenstaande zonder kinderen omdat het kind ook zal moeten eten en kleding nodig heeft. Nu hebben de hoge heren in Den Haag maar even besloten dat ze dit ook terug gaan draaien en dat deze groep mensen geen hogere uitkering krijgen maar een gewone uitkering die een alleenstaande zonder kinderen ook krijgt en dat wordt dan weer aangevuld met een extra kindgebonden budget.

Alleenstaande ouder met een WWB uitkering krijgt nu € 950,– per maand en dit wordt terug geschroefd naar € 680,– per maand. Als je een kind hebt dan krijg je ook kinderbijslag. De kinderbijslag is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Maar laten we voor het gemak een 10 jarige aanhouden. Dan krijg je per kwartaal een bedrag van € 232,–  omgerekend is dat € 77,– per maand.

Nu kom je met een WWB-uitkering en kinderbijslag bij elkaar geteld op zo'n € 1.027,– per maand. Je komt ook nog in aanmerking voor zorgtoeslag en misschien ook nog huursubsidie. Stel dat je dan nu zo'n € 1.150,– per maand hebt. Het is nu al lastig rondkomen dankzij alle lastenverzwaringen, maar vanaf 1 Januari 2015 ga je er dus als alleenstaande ouder met ongeveer € 200,- per maand op achteruit.

Aangezien de vaste lasten tegenwoordig al gemiddeld rond de € 700,– liggen, hou je dus als alleenstaande ouder nog geen € 300,– over en daar moet je dan de boodschappen, kleding en al het andere van doen. Schoolspullen voor het kind zijn ook niet gratis en dienen dus ook van deze € 300,- betaald te worden maar ook de contributies van het sporten.

Voorts hebben ze ook nog de regeling vanaf januari 2015 dat het niet verplicht is om mensen die op straat komen te staan verplicht onderdak,Lees verder via Partij voor de Saamhorigheid.

Photo by ThanhTam_


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Neckermann: uurtje failliet, 200 banen lozen, en weer door

Hoe 2e hands kleding straks duurder wordt: Kledingbanken richten overkoepelende vereniging op