in

Neckermann: uurtje failliet, 200 banen lozen, en weer door

Postorderbedrijf Neckermann ging dinsdag 24 juni failliet. Via een zogenoemde ‘flitsfaillissementsprocedure' kon het faillissement beperkt worden, wat tijd betreft, niet wat betreft de gevolgen voor bijvoorbeeld het personeel of crediteuren. Na vijf kwartier maakte het bedrijf namelijk alweer een doorstart. Van de 230 medewerkers waren er nu nog maar 15 over.

Eigenlijk zijn flitsfaillissementen bedoeld om zoveel mogelijk te redden en leveranciers af te schrikken, schrijft de Volkskrant. Wettelijk zijn ze nog niet geregeld in (ze zijn uit de en Groot-Brittannië komen overwaaien), maar kunnen tot stand komen doordat de -commissaris ermee instemt. Minister Opstelten heeft al aangekondigd met een wettelijke regeling te willen komen. Dat er in ieder geval regels nodig zijn, blijkt wel uit de doorstart van .

De Volkskrant zet een aantal van die nadelen op een rijtje. Zo voelt de leverancier Big Fashionbrands zich bekocht. Omdat het niet zo goed ging met Neckermann was een betalingsregeling voor de producten van Big Fashionbrands afgesproken. Het bedrijf kreeg alleen nog spullen als een eigendomsvoorbehoud werd getekend. Na het faillissement wilde Big Fashionbrands de spullen terughalen, maar blijkt niet meer te kunnen volgens de curator. “En nu staan de spullen van ons weer gewoon online bij het nieuwe Neckermann, zonder dat ervoor is betaald.

via Joop.nl.

Photo by macbosse


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ruim baan voor de toch al welig tierende corruptie, Europese Commissie wil anticorruptie autoriteit volledig van de macht beroven

Kindregeling brengt bijstandsouder naar voedselbank