in

Kogeltekort: Militairen roepen pang, pang bij schiettraining

Onrust bij het Nederlands leger, want de kogels zijn zo goed als op. En dat heeft grote gevolgen: door het tekort aan munitie zijn veel schiettrainingen afgeblazen.

Dat blijkt uit een vertrouwelijke e-mail van de defensietop die onze researchredactie in handen heeft. Daaruit blijkt dat het nijpende munitietekort voor grote problemen zorgt.

die op missie naar het buitenland gaan, doen minder schietoefeningen dan normaal. Volgens bronnen binnen moeten militairen die toch willen trainen, noodgedwongen zelf schietgeluiden maken bij het overhalen van de trekker.

Lees verder via de Bron: RTL Nieuws

Militairen moeten tijdens schietoefeningen nu zelf ‘pang-pang-pang’ roepen, zegt Jean Debie van de militaire vakbond VBM tegen RTL Nieuws. Hij noemt dat desastreus voor het moreel van de militair. Het gaat onder meer om militairen die schiettraining moeten krijgen omdat ze op missie gaan.

Het ministerie van Defensie erkent dat er niet genoeg kogels zijn. De voorraden zijn soms krap door hoog verbruik bij een missie of lange leveringstijden. Zodra er extra beschikbaar is, worden de voorraden aangevuld, aldus Defensie. Tot dat moment worden de voorraden verdeeld.

Lees verder via de Bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit gaat vaker gebeuren: Zorgverzekeraar Menzis weigert borstkankerpatiënten thoraxbandages

Kleindochters en hun vriendinnetjes misbruikt door kandidaat-Statenlid PvdA uit Zoetermeer