Krijtinjecties in de stratosfeer om opwarming van de Aarde tegen te gaan

Iets wat we al jaren zien in de lucht… Krijtdeeltjes, hahaha

Ap zonlicht dimmen

Het dagblad Trouw publiceerde op 8 augustus jl. het artikel ‘Amerikaanse wetenschappers willen krijtpoeder in de stratosfeer brengen om het zonlicht te dempen’.

De praktische uitvoering valt onder de techniek ‘Geo-engineering‘ = ingrijpen in de natuurlijke systemen van de Aarde.

De kennis van de mens over het aardse klimaatsysteem is nog maar zeer beperkt en dus kan ingrijpen op dit systeem allerlei andere vervelende nevenverschijnselen veroorzaken.

De intentie van deze ingreep is niet om de uitstoot van broeikasgassen te beperken maar wel om het zonlicht te dimmen. Het is de bedoeling om stofdeeltjes Calciumcarbonaat (krijt) in de stratosfeer te brengen die een deel van het zonlicht zullen weerkaatsen.

De Harvard Universiteit (een Amerikaanse particuliere universiteit in Cambridge, Massachusetts USA) gaat dit project beoordelen en begeleiden. Zij baseren hun project op het effect van de uitbarsting van de vulkaan Pinatubo op de Filippijnen in 1991. Er was toen sprake van een uitstoot in de atmosfeer van 20 miljoen ton Zwaveldioxide (SO2). Met waterdamp vormde SO2 spiegeltjes van Zwavelzuur. Ten gevolge hiervan koelde onze planeet met een halve graad Celsius af.
krijt in lucht

De Stratosfeer met CaCO3

Het is de bedoeling om met straalvliegtuigen vele tonnen aan poeder jaarlijks in de stratosfeer te injecteren. Volgens het IPCC is het mogelijk om de aardse temperatuur hiermee met 1,5°C te verlagen.

Bij een vulkaanuitbarsting is het levensgevaarlijk als straaljagers door het fijnstof vliegen omdat hun straalmotoren daarmee verstopt kunnen raken. Deze asdeeltjes variëren qua afmetingen tussen 5 en 500 µm (1 µ = 1 miljoenste); de krijtdeeltjes hebben afmetingen tussen 0,5 en 15 µm.
Het is niet ondenkbaar dat straalvliegtuigen hiermee problemen gaan ondervinden.

De krijtdeeltjes die door de USA in de stratosfeer gebracht worden zullen zich snel over het aardse luchtruim verspreiden. Denk hierbij aan het fijne woestijnzand (0,5-10 µm), dat dikwijls, ondanks de grote afstand, in vrij korte tijd op onze auto’s is terug te vinden.

Sterke straalstromen met snelheden van 100 tot 350 km/h op een hoogte van 9 à 10 km zorgen voor een snelle verspreiding. De ruimte boven het land (dus niet de lucht) is eigendom van en valt onder de verantwoordelijkheid van de regering van dat land en het is dus maar de vraag of de USA, zonder toestemming van alle wereldlanden dit krijt mag verspreiden.

Bij het neerslaan van dit fijne krijtpoeder op Aarde kan dit door mens en dier ingeademd worden en longfibrose veroorzaken. Longfibrose is een aandoening waarbij bindweefsel wordt gevormd in het longweefsel, waardoor de wand van de longblaasjes dikker wordt en de uitwisseling met zuurstof moeilijker wordt. Dit veroorzaakt kortademigheid.

De boven beschreven techniek van Geo-engineering zal toegankelijk zijn voor overheden die over voldoende financiële bronnen en hoogstaande technieken beschikken. Het gevaar bestaat dat deze landen dit als strijdmiddel kunnen inzetten om bepaalde gebieden qua klimaat dwars te zitten.

In het artikel ‘Een Grand Solar Minimum op komst‘ is melding gemaakt van de voorspelling dat er een volgend zonneminimum op komst is, dat zal starten in 2020 en zal duren tot 2055. Dit zonneminimum zal een koude periode inluiden.

Stel dat deze voorspelling bewaarheid wordt, dan hebben we echt een probleem ten gevolge van het dimmen van het zonlicht. Een extra koude periode staat ons dan te wachten en zijn we, dankzij het klimaatbeleid van onze huidige Regering (van het gas af), niet in staat om met de door hen opgedrongen warmtepompen het merendeel van onze huizen te verwarmen.

Op 8 augustus 2019 zijn 195 landen het eens geworden over het laatste VN-klimaatrapport. In dit rapport worden er 4 manieren genoemd om de opwarming van de Aarde tegen te gaan:
1. efficiënter watergebruik;
2. minder vlees consumeren;
3. tegengaan van verkwisting van voedsel;
4. tegengaan van ontbossing en aanplant van nieuw bos.

Als ecomodernist met een klimaatsceptische inslag heb ik geen enkel probleem met deze maatregelen en kan ze zelfs toejuichen! Met namen geloof ik in punt 4 om regionale klimaatrampen te voorkomen.

Dit alles staat in het teken om de hoeveelheid CO2 in onze atmosfeer te verminderen. Overigens moet u het onderzoeksrapport van Dr. Bjorn Lomborg bekend zijn met zijn berekening dat alle inspanningen om tot een nul emissie van CO2 te komen slechts in 2100 een temperatuurverlaging zal brengen van 0,17°C.

Opvallend is, dat er niet meer gerept wordt over het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen.
Dit moet toch voor onze overheid het signaal zijn om onmiddellijk te stoppen met het verbod op het gebruik van aardgas, de bestaande schone centrales in gebruik te houden en te stoppen met het plaatsen van windturbines.
Zie hiervoor ook: ‘What Humans Contribute to Atmospheric CO2: Comparison of Carbon Cycle Models with Observations’ – Hermann Harde

Wel dient de overheid ervoor te zorgen, dat tegen de tijd de fossiele brandstoffen op geraken, dat er veilige nieuwe generatie kernenergie beschikbaar is.

Ook valt op, dat het IPCC weinig of geen aandacht schenkt aan het probleem ‘verstedelijking’ en ‘overbevolking’. Zie hier.

Voor de klimaatalarmisten nog een waardevolle tip. Bij een gelijkblijvende oceaantemperatuur bestaat er een vaste verhouding tussen de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer en de oceanen. Als er CO2 verdwijnt uit de oceaan dan zal dit door atmosferische CO2, die in het oceaanwater oplost, worden aangevuld. Als we dus kans zien om CO2 uit de oceaan te verwijderen dan kan dit een methode zijn om het atmosferische CO2 te verminderen.

De schalen van schelpdieren zoals mosselen, oesters en kokkels bestaan uit Calciumcarbonaat en deze nuttige diertjes gebruiken CO2 om hun schalen te maken. Laten we (en dat geldt ook voor sceptici) dus meer van deze smakelijke en voortreffelijke kost gaan eten! Op een aangename wijze kunt u dan meewerken aan het verminderen van CO2 uit onze aardatmosfeer.

Immers hier geldt: Meer consumptie van schaaldieren → meer teelt → meer productie van schalen → meer vorming van CaCO3 → vermindering van CO2 in het zeewater → vermindering van CO2 in de atmosfeer.

Lees verder bij de bron: Climategate

Sprookjes uit medialand over geoengineering

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pensioenen

Knotsknettergek! De wereld op zijn kop: Spaar je arm en leen je rijk

48227483672 301d4a35cd epstein

Pedomiljonair Epstein’s rechterhand is spoorloos verdwenen