in ,

Leiders leren het ook nooit en de geschiedenis herhaalt zich: Oost-Europese kinderen ontsporen

De problemen rond de Oost-Europese migrantenkinderen in stapelen zich op. De situatie vertoont grote gelijkenissen met de problematiek rond migrantengroepen die vanaf de jaren zestig naar ons land trokken.

Problemen

Deskundigen van het SCP signaleren dat kinderen van Poolse, Bulgaarse en Roemeense arbeidsmigranten vaak spijbelen, rondhangen op straat, crimineel verdrag vertonen of in de jeugdprostitutie terechtkomen.

Een deel van deze jongeren woont in vakantieparken en campings waar ze worden blootgesteld aan drankmisbruik, vechtpartijen en huiselijk geweld. Veel ouders zijn niet bepaald een goed voorbeeld voor hun kinderen die van het ene op het andere moment worden geconfronteerd met een andere omgeving, taal en cultuur. Ze werken hard, hebben weinig aandacht voor hun kinderen en reizen vaak op en neer tussen Nederland en het land van herkomst.

Schooluitval

Schooluitval van kinderen is één van de hardnekkige problemen die het SCP constateert. ‘Etnische Bulgaren, Turkse Bulgaren en Bulgaarse Roma – zouden met name de laatste twee groepen zich relatief weinig laten registreren en hun kinderen minder vaak in Nederland naar school laten gaan,' schrijft het Planbureau.

Lees verder via Elsevier.nl

Foto via Sebastiaan ter Burg


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Omdat het kan, TIP van de week: Howto, Gratis de nieuwste films in hd met ondertitels kijken

Kiekeboe! Verrassing in de hagelslag van de Aldi, nu met extra mineralen en vitaminen