in ,

Macht: Zorgverzekeraar mag beslissen over medicijnen,behandelingen en zorginterventies of deze tot basispakket behoren

Beetje bij beetje levert minister Schippers de burgers over aan de groot machten zoals zorgverzekeraars….

Zorgverzekeraars mogen eisen dat patiënten eerst om een machtiging vragen voordat ze speciale medicijnen laten bereiden door een apotheek. Ze zijn dan ook vrij vergoeding voor bepaalde medicijnen te weigeren. Dat schrijft minister Schippers (VWS) in antwoord op kamervragen van Renske Leijten ().

Schippers benadrukt in haar antwoord dat het de taak van de zorgverzekeraars is ‘om te beoordelen welke , zoals bereide medicijnen maar ook andere behandelingen en zorginterventies, tot het basispakket van de Zorgverzekeringswet (Zvw) behoren’.

De minister zegt verder in overleg te zijn met Zorgverzekeraars (ZN), Zorginstituut Nederland en de Autoriteit Consument en Markt over een oplossing van het probleem dat er verschillen tussen verzekerde (basis)pakketten kunnen bestaan.

Lees verder via: niernieuws

Photo by byzantiumbooks


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Schandalig hoevel macht de zorgverzekeraars krijgen. Zo mogen zij beslissen over de Wet Langdurige Zorg. Toch bedoelde voor chronisch zieken? Nee hoor alleen voor 24 uurs zorg, dus terminale patiënten. Alle andere die bijv. 10 tot 40 uur per week zorg nodig hebben moeten dat regelen via de WMO. Elke gemeente pas anders toe, zo willekeurig, dat in de ene gemeente krijg je nog 1 1/2 uur hulp in de andere niets of 5 uur? Hoezo langer zelfstandig thuis blijven wonen? Dat is onmogelijk geworden.

Jeugdzorgorganisatie eist dat cliënten klacht intrekken

De jeugd van tegenwoordig heeft de toekomst, maar nu even niet