in , ,

Mijn onderbuik gevoel had gelijk! Nederland wordt een dictatuur

9092935070 4768e992db onderbuik1

Nu het toch werkelijk niemand meer iets interesseert wat ik wel of niet met mijn stemrecht heb gedaan, durf ik met trots toe te geven dat ik niet gestemd heb. Geamuseerd keek ik tijdens verkiezingsdag op Twitter en Facebook toe, hoe de rechtschapenen onder u zich inspanden om mensen zoals ik ertoe te dwingen toch te gaan stemmen.

Vooral de negatieve dwang was oververtegenwoordigd op de sociale media. De meesteoneliners – toegegeven, ik moest er echt wel om lachen inderdaad – kon ik meteen deponeren in het archief van de ‘lol+lol=hihi-categorie’: “Je bent echt dom als je niet gaat stemmen”, “je hebt de plicht te gaan stemmen”, “wees blij dat je MAG stemmen” en de àller- àller- àllerleukste: “niet stemmen, mag je later ook niet klagen!” ROFLOL, hihi, haha, inderdaad. En ergens neem ik het u ook niet kwalijk hoor. Ik heb het zelf ongetwijfeld ook allemaal weleens gezegd in het verleden. Toen ik wel ging stemmen. Ik begrijp dus wel een heel klein beetje waar u vandaan komt. Echt. Heus. Ik bleef dan ook best lang geamuseerd toekijken.

Maar iedereen heeft zo zijn verzadigingspunt. Ik ook. En natuurlijk begrijp ik best dat 99% van de roeptoeters onder u alleen maar roept om zelf als de oh-zo-betrokken-burger over te komen en dat het dus eigenlijk geen moer te maken heeft met mensen zoals ik. Maar toch. Even serieus. WIE DENKT U IN GODSNAAM WEL DIE U BENT? Positieve stimulans past niet binnen onze cultuur, soit, dat begrijp ik dan nog. Maar dat mag geen excuus zijn voor zulk een kortzichtigheid. Als u eens verder zou kijken dan uw neus lang is, dan zou u zich misschien kunnen bedenken dat mensen heel weloverwogen kunnen besluiten geen stem uit te brengen. Dat ze daar misschien weleens hele goede redenen voor kunnen hebben. En dat ze daar misschien weleens veel langer en dieper over hebben nagedacht, dan u heeft gedaan over de keuze van een partij of kandidaat. En denkt u nou werkelijk dat ik onder de indruk ben van ‘stemwijzer-mensen’ die een ander zo goed weten te vertellen hoe het moet?

Dom? Onoverwogen? Ongemotiveerd? Onbetrokken? Waar baseert u dat allemaal op? Ik geef toe, ik vul geen stemwijzers in. Eén keer gedaan, kwam overeen met wat ik al wilde gaan stemmen. Maar goed, ik had me dan ook goed verdiept in de partijprogramma’s. De uitkomst was dan ook voorspelbaar. Als je partijprogramma’s leest, denk je na over verschillende visies, verschillende mogelijkheden en bepaal je aan de hand daarvan wat je eigen positie is. Ik wel tenminste. Ik zou me dan ook nooit laten leiden door een paar prioriteitspunten in een quizje. Ook dit jaar heb ik me verdiept in de verkiezingsprogramma’s. En weloverwogen, gemotiveerd en betrokken besloten om NIET te gaan stemmen. Er was voor mij werkelijk geen enkele partij die ik in mijn naam over het land zou willen laten regeren. Geen enkele. En natuurlijk kan je het nooit met alles eens zijn van één politieke partij. Weet ik. Hoort erbij. Maar ik zou me toch voor minimaal 70% in de standpunten van een partij moeten kunnen vinden. En op geen enkel punt een hele sterke aversie moeten voelen. Dat ging voor geen enkele partij op. Bovendien vind ik dat de punten die voor mij van belang zijn in mijn dagelijks leven, gewoon niet aan bod komen bij de politieke partijen. Al heel lang niet. En dat heb ik nu eens willen laten weten.

Waarom dan geen blanco stem? U heeft allen namelijk het idee dat een blanco stem wèl betrokkenheid uitstraalt. Maar….  Waar baseert u dat eigenlijk op? Omdat iemand de moeite neemt om naar het stembureau te lopen en het stembiljet in de bus te gooien? Dat zou in mijn geval maximaal 10 minuten van mijn tijd hebben gekost. Dat lijkt me geen moeite. En laten we eerlijk wezen. Wie trekt zich nou iets aan van een blanco stem? Wat voor effect sorteert het? Juist. Helemaal niets. Het hogere opkomstpercentage suggereert juist, ten onrechte, dat de victorie van de grote winnaars nóg groter is. De symbolische betekenis van de blanco stem gaat aan iedereen voorbij. En ook een proteststem kan ik niet uitbrengen. Dat kan immers alleen door PVV te kiezen en aan de hand van mijn huidskleur kunt u uittekenen dat dat toch echt nooit een optie kan zijn. Die aloude dooddoener van mensen dat ik dan maar op een partij had moeten stemmen waar ik het minst tegen heb, vind ik al helemaal tenenkrommend. “Oh, u wilt mensen niet direct doodknuppelen, maar eerst subtiel een jaar lang folteren? Ja, nou, mijn stem heeft u hoor!” Ga toch heen. Nee, nee en nog eens nee. Niet onder mijn naam. Niet met mijn zegen. NIET met mijn stem.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

Foto via Brabant Bekijken cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13263710075 aa7d575dae dictatuur1

Regels, regels het lijkt wel een dictatuur!

9212886 469d418154 politie1

Ivo’s Nationale Politie: een ramp