in

Minister Bijsterveldt verdubbelde subsidie stichting Lezen & Schrijven, is nu de voorzitter en geeft grote feestjes

Het subsidiemisbruik door 50Plus-leider Henk Krol staat niet op zichzelf. Bij het ministerie van Onderwijs overheerst volgens critici een ons-kent-ons-cultuur, als het gaat over de verdeling van . Dat schrijft het AD vandaag.

Zo zou de stichting Lezen & Schrijven, opgericht door prinses Laurentien, de lieveling zijn van het ministerie. Experts twijfelen echter aan de effectiviteit van de club. Toch verdubbelde minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt kort voor haar afzwaaien in 2012 de naar zo’n 8 miljoen per jaar. Inmiddels is Bijsterveldt de voorzitter van de stichting.(AD.nl)

De stichting Lezen & Schrijven geeft exorbitante bedragen uit aan feestjes en kan vrijwel zonder controle belastinggeld uitgeven, zeggen oud-medewerkers. De stichting zelf en het ministerie van Onderwijs ontkennen het stellig en zeggen dat vriendjespolitiek echt niet leidde tot de vele subsidies.

„Er wordt daar geklierd met ”, valt een oud-medewerker van de stichting met de deur in huis. Deze voormalig medewerker verliet gedesillusioneerd de organisatie tegen laaggeletterdheid, die opgericht werd door prinses Laurentien. Zo zong René Froger op een van de vele feesten van de stichting een paar nummers voor het bedrag van 12.000 euro, weet deze vertrokken medewerker. De stichting ontkent dat laatste niet, maar wil niet ingaan op dat soort afspraken met derden.

„De hoeveelheid feesten en partijen is echt buitensporig”, zegt een andere oud-medewerker. „Ze zijn meer bezig met netwerken en mensen bewust maken, in plaats van mensen echt leren lezen.” Een ander herinnert hoe er zes ton subsidie over was die op moest, omdat ze dat volgend jaar anders niet meer zouden krijgen. De controle vanuit het ministerie was nihil, zeggen ze. „Ik vond het gênant dat wij zo veel geld kregen omdat we ’sexy’ waren en een prinses hebben.”(Telegraaf.nl.)

 

Foto via Sebastiaan ter Burg


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

How to: Nederlandse Staat aansprakelijk stellen ivm illegale oorlog

Politie strooit de privacy van burgers in het rond, dank familie de Mol: Particuliere beveiligers van rijken krijgen inlichtingen