in ,

Muggenspray doodt Covid-19? Britse militaire onderzoekers beweren dat insectenwerend middel kan helpen het virus weg te houden

52e9d6404d5baf14ea898675c6203f78083edbed575678417c2f7a 640 corona

Onderzoekers zeggen dat de eerste bevindingen suggereren dat een stof die wordt aangetroffen in insectenwerend middel effectief kan zijn in de strijd tegen het coronavirus, maanden nadat was onthuld dat het Britse leger experimenteerde met het ongewone profylactische middel.

Wetenschappers van het Defense Science and Technology Laboratory (DSTL) zijn van mening dat Citriodiol, een product gemaakt van olie uit de bladeren en twijgen van de eucalyptus citriodora-boom, Covid-19 kan helpen afweren wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere maatregelen, zoals handen wassen.

Ze hebben hun voorlopige gegevens vrijgegeven zodat anderen verder onderzoek kunnen doen, meldde Sky News.

Citriodiol is een ingrediënt in verschillende soorten insectenwerende middelen en het is naar verluidt bekend dat het andere soorten coronavirus doodt. In april kreeg het Britse leger een insectenverdrijvend middel dat Citriodiol bevat, nadat ambtenaren hadden getheoretiseerd dat de spray mogelijk zou kunnen helpen het personeel gezond te houden.

Hoewel het werd gedaan zonder harde gegevens om er een back-up van te maken, werd de strategie als risicovrij beschouwd, omdat het leger al een voorraad van het afweermiddel had en het niet bekend is dat het enige nadelige bijwerkingen heeft.

Lees verder bij de bron: RT UK News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
huis geld 1552904661

Een huis kopen wordt weer een lastiger omdat minfin Hoekstra Europese coronasteun wil, weg met hypotheekrenteaftrek

4638981545 f0578a16fe privacy gone1

Flirtende obers weten wel raad met telefoonnummers. Hoe veilig zijn privégegevens bij de horeca?