in , , ,

Niet meer anoniem bellen in Belgie

8140880183 e21308c19a prepaid

Ieder facet van het leven van de burger moet door de overheid worden gecontroleerd en beheerst.

Eerder zal men niet rusten en ondertussen vullen de overheidsdatabanken zich ondanks alle protesten, met steeds meer gegevens.

Eén van de weinige dingen die je in principe nog anoniem kunt doen, is mobiel bellen met een prepaid kaart. Geen registratie met al je gegevens voor een abonnement, maar simpelweg een anoniem beltegoed dat je weer kunt aanvullen wanneer dit op is.

Dit is al langere tijd een doorn in het oog van de Westerse overheden, waaronder de onze.

In echter heeft, te zien aan de berichten, de prepaid kaart zijn langste tijd gehad.

Er lopen gesprekken tussen het van minister van Telecom Alexander De Croo, het kabinet van minister van Koen Geens, telecomregulator BIPT en de telecomoperatoren om een einde te maken aan de anonimiteit die gebruikers van een prepaidsimkaart genieten.

In België wordt dit “verkocht” aan het publiek dat dit niet langer zo kan omdat het anders voor de arme politie niet te doen is om bepaalde onderzoeken uit te voeren:

De politie vraagt hier al langer om; het is immers een hele opgave om in het kader van een onderzoek na te gaan wie er zich achter zo'n nummer schuilhoudt. Op het kabinet van minister Geens wordt bevestigd dat de minister volledig achter het verzoek staat.

In Nederland zullen de prepaid kaarten ook ongetwijfeld snel aan de beurt komen, maar voorlopig heeft men hier nog even de handen vol met aan het publiek de noodzaak te “verkopen” van een chip in de kentekenplaat van je auto.

Ook de Stichting Privacy First heeft meer dan de handen vol met een overheid die maar gegevens van burgers blijft verzamelen op een manier die bovendien een geweldige inbreuk vormt op de privacy van de burger.

Een voor iedere automobilist verplichte, op afstand uitleesbare chip die op de openbare weg continu uitgelezen wordt, zou hiertegen de oplossing zijn.

Privacy First ziet echter een groot gevaar in het optuigen van een landelijk controlesysteem om de bewegingen in de openbare ruimte van alle Nederlanders te kunnen volgen. ”Wij vinden de verplichte spionagechip disproportioneel en niet passen in een fatsoenlijke democratische rechtsstaat”, zegt voorzitter Bas Filippini.

Navraag door Privacy First leert dat de kentekenchip onderdeel is van een veel groter plan om alle wegen in Nederland uit te rusten met portals met meetapparatuur. Deze portals registreren 24 uur per dag alle auto's en daarmee de bewegingen van alle burgers in de openbare ruimte.

Tevens wordt volgens Filippini nieuwe regelgeving voorbereid die naast de chip op het kenteken ook nog een chip in de auto zelf verplicht stelt. In de basisopzet worden dan meer dan 60 gegevens geregistreerd, die worden opgeslagen in een Europese databank. De chip moet onder meer startblokkering op afstand mogelijk maken.

Het is werkelijk verbazingwekkend hoe gelaten de bevolking in het algemeen reageert op al de maatregelen die hen hun laatste stukjes privacy ontnemen.

Lees verder via: Niburu.co

Photo by neeravbhatt cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dictatuur 6

Laatste snelweg naar het einde: de Corruptocratie

3185202042 059b9623d9 facebook privacy e14203715006321

Facebook is nu ook eigenaar van je gezicht