in , , ,

Nieuw Orwell-record: EU experimenteert met gedachtenpolitie

68811124 784a37b587 george orwell

De EU is een zeer enge organisatie geworden. Dat de EU steeds verder radicaliseert naar Orwelliaans dystopische extremiteiten mag de lezer van Lang Leve Europa wel duidelijk zijn. Maar zelfs ons kwam het volgende bericht via het Burgercomité als een verrassing:

Barcelona kent een speciaal anti-geruchtenproject dat erop gericht is “geruchten over minderheden en immigranten” tegen te gaan ten gunste van “correcte informatie”. Dit gebeurt met “anti-geruchtenagenten”, die speciaal getraind zijn in “antigeruchten-argumenten”.

Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie en de Raad van Europa. Het is erop gericht de “sociale cohesie” te bevorderen. Het project heeft zich vanuit Barcelona uitgebreid naar tien andere steden.

Niet alleen experimenteerde de EU dus reeds met de gedachtepolitie, hun succesvol uitgevoerde experiment wordt nu verder geïmplementeerd over Europa!

Maar wat is die gedachtepolitie nu eigenlijk, die door de EU nu dus in de realiteit wordt uitgerold over Europa?

De term “Gedachtepolitie” is echte of vermeende handhaving van ideologische juistheid. Nou, daar is de EU duidelijk niet vies van. Ze beargumenteerde immers dat kritiek op de EU gelijk was aan godslastering. Kritiek en anders denken over de EU is volgens hen tegenwoordig zelfs vergelijkbaar met nationalisme, anti-semitisme en rassenhaat. En een vrijheid van meningsuiting en persvrijheid, tja, daar wil de EU natuurlijk niets van weten.

We vergelijken de methodes van Orwell’s Gedachtepolitie eens met die van de EU. Eerst een blik op de Orwelliaanse invulling van Gedachtepolitie:

De Gedachtepolitie (THINKPOL in Newspeak) is de geheime politie van Oceanië in dystopische roman Nineteen Eighty-Four van George Orwell.

Het is de taak van de Thought Police te sporen en te bestraffen gedachtemisdaad en gedachte-criminelen. Zij maken gebruik van de psychologie en de alomtegenwoordige surveillance om te zoeken, te vinden, te bewaken en te arresteren leden van de samenleving, die potentieel het gezag en de status quo kunnen uitdagen, zelfs alleen door het denken, vandaar de naam Thought Police. Ze maken gebruik van terreur en marteling om hun doel te bereiken.

Duidelijk. De overheid gebruikte zelf terreur om hun gedachtegoed aan de man te brengen. Herkenbaar uiteraard. Het martelen was trouwens om mensen met andere gedachten te doen geloven dat ze het volledig eens waren met het beleid van de ongekozen federale overheid. Ook zeer herkenbaar. Maar hoe werkte dat dan in de praktijk volgens het 1984 boek?

De overheid (volledig gecontroleerd door de Inner Party) probeert niet alleen spraak en acties, maar ook de gedachten van haar onderdanen te beheersen, het labelen van niet-goedgekeurde gedachten met de term thoughtcrime, of crimethink in Newspeak.

De Gedachtepolitie opereren als een valse verzetsbeweging om ontrouwe leden van de Partij erin te lokken voor arrestatie.

En nu wat de EU doet:

De agenten “infiltreren” in uiteenlopende sectoren van de samenleving. Wanneer het gesprek onder de bevolking over immigranten gaat, probeert een agent zich daarin te mengen en daarbij “correcte informatie” te verspreiden, aldus een woordvoerster.  De ‘agenten’ gaan niet met open vizier te werk, maar werken als infiltrant. Dit project in het leven is geroepen met als doel extremisme veroorzaakt door de economische crisis tegen te gaan.

Het project is gericht op de toepasbaarheid van de sociale communicatie en netwerk-methode en experimenteerde met succes een anti-gerucht campagne. Het is ook bedoeling om de gevolgen van de methode onder de bevolking in 11 Europese steden te onderzoeken met het oog op een methodologie en tools te ontwikkelen die op grotere schaal kan worden gebruikt in heel Europa.

Meer hier op de C4i Antirumour site van de Raad van Europa.

Dit gaat natuurlijk niet over immigranten. Dat is slechts het excuus. Dit is de strijd tegen het terrorisme. Terrorisme wordt dan alleen wel gedefinieerd als de strijd tegen hen die anders denken over de gevestigde orde en de status quo dan gewenst door de EU-dictatuur. Dat de gevestigde orde een andere definitie hanteert van terrorisme dan u en ik moge ondertussen wel duidelijk zijn. En dat de federale EU-overheid zich in zet op vele manierenom met propaganda de manier van denken in Europa te beïnvloeden en veranderen, is natuurlijk wel bekend.

Nu dus de introductie van de gedachtepolitie in de EU. Dit komt uiteraard aanvullend op de EU-NSA, de EU-CIA, de EU-FBI, de EU-militairen en uiteraard het EU-OM. De federale overheid gaat ook in Europa voortvarend te werk. De EU zet nu dus speciaal daarvoor getrainde agenten in specifiek om undercover te gaan om verkeerde gedachten op te zoeken en die via de netwerk-methode en sociale communicatie te beïnvloeden om de EU-perceptie te kantelen. Ofwel: de psychologie en surveillance conform 1984. Ze doen dat uiteraard met als doel iedereen het Evangelie volgens de EU te laten prediken. Wantvergeet nietVerplichte (arbeids-)migratie is immers onderdeel van de EU-doctrine.

En dit is slechts wat ons bereikt via de websites van de EU zelf, en dat is uiteraard net als ratten: als je er één ziet, hoeveel zijn er dan die je niet ziet? En de EU doet dit ook nog op uw kosten. Uw belastinggeld wordt hier ingezet tegen u. En dat dit een flinke smak geld kost…….

 

Lees verder via Lang Leve Europa!.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maxresdefault 1

Filmpje dat viraal moet gaan! Ontroerend: ‘Papa is een held, maar hij liegt elke dag’

759356cda5a1526b306ce103 640 portemonnee

Deflatie is een feit, alle lonen gaan omlaag of ontslag