in ,

Nikab-drammer dient klacht in over ziekenhuis Utrecht

Een nikab-draagster heeft een klacht ingediend bij het Diakonessenhuis, een in Utrecht, omdat er hulp zou zijn geweigerd. Ook zou haar door de beveiliging herhaaldelijk zijn gevraagd zijn haar sluier af te doen.

Het ziekenhuis bevestigt de klacht, maar stelt dat niemand zorg wordt onthouden vanwege het dragen van gezichtsbedekkende kleding. „Het beleid van het ziekenhuis is: iedereen is hier welkom”, aldus woordvoerster Trudy van den Oosten. „De zorgplicht staat op 1. Niemand wordt geweigerd.”

Onder meer in en rondom gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid geldt sinds 1 augustus 2019 het boerkaverbod. De nikab valt daar nadrukkelijk ook onder.

De draagster van de nikab, een gewaad dat alleen een spleet voor de ogen vrijlaat, stelt dat de receptioniste van de gipskamer haar weigerde te helpen. „Ook was er een chirurg die een opmerking maakte, hij zei: ’Kijk maar uit dat je niet wordt opgepakt’.”

Zorg

Van den Oosten wil op dit deel van de klacht niet expliciet ingaan. Wel stelt ze dat voor het verlenen van goede zorg non-verbale communicatie belangrijk is, en dat de identiteit …

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen ja
1 jaar geleden

Uitlokken
Provoceren
Etteren
Zieken

Ondankbaar

Multiculti is een samenzwering tegen de EU landen
1 jaar geleden

Het aantal klachten over moslims loopt inmiddels in de hele EU inmiddels in de honderdduizenden . Precies wat burgers al direct zeiden op basis van 50 jaar ervaring. Het is krankzinnig dat figuren als Merkel (vooraanstaand Illuminati lid) wel even beslist dat zij wel 1.5 miljoen mensen uit Noord Afrika wil toelaten ….
Deze mensen zijn geen asielzoekers en hebben ook volstrekt niet de bedoeling om te integreren in de westerse cultuur. Integendeel: zij eisen dat de westerse cultuur zich aanpast.

Er is maar een goede oplossing en die is dat deze mensen zo snel mogelijk gedwongen terug gaan naar waar zij vandaan kwamen. En verder is het in NL hard nodig om een dialoog op te zetten met de NL regering over het politieke beleid van de afgelopen 20 jaar. Want een ding is duidelijk: het gaat helemaal niet goed met NL en de regering komt steeds verder weg te staan van de autochtone bewoners. Wij zien met leedwezen aan hoe onze steden zwart zien van pinguins en herkennen onze steden niet meer.

Multicultureel Zweden: Meer dan 120 bomaanslagen dit jaar – een stijging van 45 procent

Tuchtcollege geeft ‘geen inhoudelijk oordeel of neurologen Eerste Kamer opzettelijk verkeerd hebben geïnformeerd over ‘hersendood”