Tuchtcollege geeft ‘geen inhoudelijk oordeel of neurologen Eerste Kamer opzettelijk verkeerd hebben geïnformeerd over ‘hersendood”

hersens 1566393799
VSRao / Pixabay

“Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg gaat geen inhoudelijk oordeel vellen over de vraag of neurologen Gerard Kienstra (Nederlandse Vereniging voor Neurologie) en Pim de Gool (Gezondheidsraad) de Eerste Kamer opzettelijk verkeerd hebben geïnformeerd over ’hersendood’.

Tegen de in Berkhout wonende beeldend kunstenaar Annet Wood: „U bent geen rechtstreeks belanghebbende, u bent niet rechtstreeks en concreet in uw eigen belang getroffen.”

De klacht bij het tuchtcollege draaide om de brief die neuroloog Gerard Kienstra begin 2018 namens de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) naar senatoren in de Eerste Kamer stuurde. In de aanloop naar besluitvorming over het wetsvoorstel Actieve Donor Registratie vond hij het belangrijk ’de correcte feiten over hersendood en orgaandonatie’ op een rijtje te zetten.

De Gezondheidsraad steunde de brief. „Hersendood is dood”, schreef Kienstra. „Dit is onomkeerbaar. Het bewustzijn is voorgoed en compleet uitgeschakeld.”

Dat klopt niet, vindt de club (Comité Orgaandonatie Alert) van Annet Wood. „Door te betogen dat hersendood dood is en dat er geen verschil van opvatting tussen professionals bestaat, is willens en wetens onjuiste informatie verschaft”, zei ze twee maanden geleden bij de zitting.”

Lees verder bij de bron: TPOok

Eerste Kamer opzettelijk verkeerd geïnformeerd over orgaandonatie en hersendood

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
reacties boerkaverbod

Nikab-drammer dient klacht in over ziekenhuis Utrecht

person shooter 1566394246

Nederland misdadigersknuffelland: terreurveroordeelden in Vught kunnen schietgames spelen