in ,

‘NSA bespioneerde vooral gewone internetgebruikers’

De bespioneerde in de afgelopen jaren vooral gewone internetgebruikers, zo blijkt uit een onderzoek. 89 procent van de internetgebruikers waarvan gegevens werden afgetapt zouden gewone burgers zijn en niet als verdachte te boek staan.

Dat meldt The Washington Post, die een onderzoek uitvoerde met 22.000 afluisterrapportages met daarin ongeveer 160.000 communicaties uitgevoerd met 11.400 gebruikersaccounts. Het gaat daarbij onder andere om e-mails of berichten via sociale-netwerksites. De documenten zijn aangeleverd door Edward Snowden en bestrijken data van 2009 tot 2012. Volgens de Amerikaanse krant waren slechts 11 procent van de gebruikersaccounts die door de NSA zijn afgeluisterd eigendom van personen die als verdachte bekendstonden.

Dat betekent dus dat 89 procent van de gebruikersaccounts werden afgeluisterd zonder dat de inlichtingendienst concrete verdenkingen had. The Washington Post stelt dat het gaat om ‘bijvangst in een net dat voor anderen was gespannen'.

via Tweakers.

Photo by Nederland in foto's


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VS verbiedt niet opgeladen laptops en telefoons op vluchten

We veranderen van een verzorgingsstaat in een wegkijkstaat