in

‘Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’

koude oorlog 1563732828
Wendelin_Jacober / Pixabay

Volgens inlichtingenbronnen in Oekraïne heeft president Zelensky gisteren decreet nr. 117/2021 getekend, waarmee hij het leger heeft geactiveerd om op bevel De Krim te veroveren op Rusland. Die operatie zal valselijk als een ‘herovering’ worden gepresenteerd.

De Russisch sprekende bevolking van het schiereiland stemde in 2011 in een door de OVSE geldig verklaard referendum namelijk bijna unaniem voor heraansluiting bij het moederland.

De eventuele daadwerkelijke uitvoering van het decreet betekent een openlijke oorlogsverklaring aan Rusland, en zou in de toekomstige geschiedenisboekjes (als die tenminste nog geschreven worden) wel eens als het begin van de Derde Wereldoorlog kunnen worden aangeduid.

Het militaire plan waar in het decreet naar wordt verwezen omvat ‘hybride oorlogsvoering’ waarmee De Krim en de belangrijke havenstad Sevastopol op Rusland moet worden veroverd. In het plan staat expliciet dat deze acties tot een ‘open oorlog’ met Rusland zullen leiden.

De Krim behoorde zo’n 300 jaar tot Rusland, totdat Sovjet leider Khrushchev besloot om het schiereiland bestuurlijk bij USSR republiek Oekraïne te voegen. Het regime in Kiev weigert echter de uitslag van het referendum, waarin 97% van de inwoners aangaf weer bij Rusland te willen horen, te accepteren.

De Oekraïense regering wordt daartoe aangespoord door de VS, de EU en de NAVO, en weet zich daarom verzekerd van de militaire steun van het Westen. Het Oekraïense leger maakt zelf namelijk geen schijn van kans een oorlog tegen Rusland te kunnen winnen.

De stilte in de media kan als een uitermate zorgwekkend signaal worden gezien, omdat het erop kan wijzen dat het Westen op ……

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
politics 1548510783

Pieter Omtzigt de geslachtofferde held! Of gewoon slimme spindoctors strategie?

pixabay dna schade vaccin

Het grote mRNA vaccinatie experiment: ‘Het is zonneklaar: heeft geen zin om kinderen in te enten!’