in

Ondertussen in België: Komt er verbod op wassen, strijken en kerstverlichting?

Als er stroompannes dreigen, zal de regering verbieden om straat- en kerstverlichting aan te laten. Er wordt ook gedacht aan een verbod om te wassen en te strijken tijdens crisismomenten.

Energieminister Marie-Christine Marghem (MR) en economieminister Kris Peeters (CD&V) werken aan een verbod op straatverlichting als er een stroompanne dreigt. Gemeenten die niet luisteren, riskeren een boete. Maar ook bedrijven worden aangesproken. Tijdens crisismomenten moet alle ‘niet-functionele' verlichting gedoofd worden. Versta: de verlichting van etalages, neonreclames en ook kerstdecoratie. Of dit ook betekent dat gezinnen de lichtjes in hun kerstboom moeten uitzetten, is voorlopig onduidelijk.

Er wordt wel gedacht aan een extra verbod op huishoudelijke toestellen zoals strijkijzers, wasmachines en droogkasten tijdens moeilijke uren. Maar geen van beide ministers wil dit voorlopig bevestigen.

Lees verder via HLN.be.

 

Foto via Nationaal Archief


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ombudsman maakt spelregels voor het maken van geluidsopnamen

Nederland wordt beetje te laat wakker: ‘Nederlanders willen ziekenfonds terug’