in , ,

Oostenrijks hoogste rechter: bewaarplicht ongrondwettig! Johoe Teeven schiet eens op!

Ook de hoogste in Oostenrijk heeft de bewaarplicht ongrondwettig verklaard. Een verrassing is dat niet: de zaak in Oostenrijk was een van de twee zaken die het Hof van van de twee maanden geleden deed oordelen dat de Europese regels ongeldig zijn. Zweden handhaaft de niet meer, in Oostenrijk is de wet afgeschoten, in Duitsland hebben ze al niet eens een bewaarplicht. En wat doet ?

Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat de opsporings- en geheime diensten nieuwe uitdagingen hebben. Maar, zo zeggen de rechters, die ontwikkelingen zorgen er tegelijkertijd voor dat de grondrechten van burgers zeer onder druk komen te staan. Belangrijk, want vertrouwelijke communicatie is essentieel voor de vrijheid van die burgers, vinden de rechters. Er kan geen bewaarplicht zijn als niet ook de grondrechten van de burgers worden gerespecteerd.

De Oostenrijkse bewaarplicht lijkt in veel aspecten op die van Nederland, maar is strenger gereguleerd. Net als in Nederland geldt in Oostenrijk de bewaarplicht voor álle burgers, of ze nou ergens van verdacht worden of niet. Hoogst problematisch, oordelen de rechters, zeker nu die wet betekent dat enorm veel persoonlijke en zeer gevoelige gegevens opgeslagen worden

via Bits of Freedom.

Photo by Alan Cleaver


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BP wil geld olieramp Golf van Mexico terug

Arrestaties Bulgarije om run op banken