in ,

BP wil geld olieramp Golf van Mexico terug

Het Britse olieconcern BP wil van „een groot aantal” bedrijven een deel van de schadevergoeding terug die is uitgekeerd in verband met de olieramp in de Golf van in 2010. Die eis heeft BP neergelegd bij een districtsrechter in het Amerikaanse New Orleans.

Volgens het concern heeft de bewindvoerder die is aangesteld om claims te beoordelen, bedrijven toegestaan hun economische schade als gevolg van de ramp op te blazen. Het zou gaan om honderden miljoenen dollars.

BP wil dat geld terug met . Het olieconcern heeft de ook gevraagd de betrokken bedrijven te verbieden hun wat BP noemt „meevallers” uit te geven.

Het concern voert al langer een juridisch gevecht om het schade omlaag te krijgen. BP dacht oorspronkelijk 7,8 miljard dollar kwijt te zijn, maar inmiddels is de rekening al opgelopen tot 9,2 miljard dollar.

via Reformatorisch Dagblad.

Photo by NASA Goddard Photo and Video


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bank van de burgers ING benoemt berispte ex-accountant in topfunctie bij NN

Oostenrijks hoogste rechter: bewaarplicht ongrondwettig! Johoe Teeven schiet eens op!