in

Arrestaties Bulgarije om run op banken

De in heeft vandaag twee mannen opgepakt, die worden verdacht van ‘systematische pogingen' om aan te vallen en zo het land te destabiliseren. Dat hebben Bulgaarse autoriteiten bekendgemaakt.

Een van de mannen is aangehouden in de hoofdstad Sofia, de andere in Roese. Ze zouden verkeerde informatie hebben verspreid over Bulgaarse banken.

Nieuwe bankrun

Sommige politici zeggen dat ook andere banken in de problemen kunnen komen. Daardoor dalen de aandelen van Bulgaarse banken al een paar dagen. Zo zakte de koers van de First Investment Bank vandaag al met 20 procent.

Voor filialen van die bank staan lange rijen met klanten die hun willen opnemen, omdat de bank te weinig geld in kas zou hebben. Dit ondanks de mededeling van de regering dat er geen reden is voor paniek.

De leider van de oppositie wil dat Bulgarije het om noodhulp vraagt.

Bulgaarse banken onder vuur

In Bulgarije is gisteren onrust ontstaan door geruchten over een mogelijke bankencrisis. Op de beurs in Sofia kwamen financiële aandelen in een vrije val terecht. De First Investment Bank sloot vrijdagmiddag zijn deuren nadat klanten in een paar uur omgerekend ruim 400 miljoen hadden opgenomen. De bank blijft in ieder geval tot maandag gesloten.

via Stop de bankiers.

Photo by nuklr.dave


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oostenrijks hoogste rechter: bewaarplicht ongrondwettig! Johoe Teeven schiet eens op!

BAM: Facebook experimenteert met gebruikers en maakt hen opzettelijk somber