in ,

Overheid: steeds meer een tiran met haast

…in theorie is de van ons allemaal. Dat blijkt in de praktijk een fictie. De overheid is steeds meer een gemankeerd bedrijf, dat zich gedraagt als een haastige tiran. Too big to fail.

Uitkeringsorganisatie bevond zich deze week in het oog van de storm. Alles wat de huidige overheid fout kan doen, gaat fout bij het UWV. En het is lang niet allemaal de schuld van dit Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Regering en Kamer schrijven steeds hardere regels die uitvoeringsinstanties dwingen tot harteloos gedrag…

…Het is dezelfde wantrouwende overheid zonder zelfreflectie die hard doorpakt bij het uitrollen van sociale en medische systemen…

…Zolang de huidige politiek-bestuurlijke kaste deze stijl van management by insult niet inruilt voor dienend democratisch handelen zullen steeds meer burgers genoeg krijgen van hun overheid. Met de stembus als enig wettelijk wapen. Zo vergaat het de tiran in een .

Alles bij de bron; pdfNRC [DigiAbo]

Lees verder via PrivacyNieuws – Marc Chavannes; Overheid: steeds meer een tiran met haast | PrivacyNieuws.

 

Foto via mystic_mabel


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Doorgeslagen ID bende: Pomp zeven en twee pakjes Marlboro, tuurlijk, en ik heb net voor 60 euro mijn fiets volgegooid

Beloftes van Rutte: Schaamtelozer hebben we het niet eerder meegemaakt