in

Piloten klagen al maanden over Boeing 737 Max 8, niets mee gedaan

Verschillende piloten waarschuwden de federale autoriteiten herhaaldelijk voor bezorgdheid over de veiligheid van de nu gegrondveste Boeing 737 Max 8, zo blijkt uit een onderzoek van het Dallas Morning NewsEen kapitein noemde het vliegtuigvluchthandboek zelfs “ontoereikend en bijna strafrechtelijk ontoereikend”, aldus het rapport.

“Het feit dat dit zo'n juryversperring vereist om te vliegen is een rode vlag. Nu weten we dat de gebruikte systemen foutgevoelig zijn – zelfs als de piloten niet zeker weten wat die systemen zijn, welke redundanties er zijn en faalwijzen. Ik vraag me af: wat weet ik nog meer niet?” schreef de kapitein.

Ten minste vijf klachten over de Boeing-jet werden gevonden in een federale database die piloten routinematig gebruiken om luchtvaartincidenten te melden zonder voor repercussies.

De klachten gaan over het veiligheidsmechanisme dat is aangehaald in de voorlopige rapporten voor een vliegtuigongeval in oktober in Indonesië waarbij 189 mensen om het leven kwamen.

De onthullingen gevonden door The News referentieproblemen tijdens vluchten van Boeing 737 Max 8s met een stuurautomaat systeem tijdens het opstijgen en nose-down situaties tijdens het proberen hoogte te bereiken. Hoewel uit verslagen blijkt dat deze vluchten plaatsvonden in oktober en november, wordt de informatie over de luchtvaartmaatschappijen waarnaar de piloten op dat moment visten, uit de geredigeerd. – Dallas Morning News

Een kapitein die de Max 8 bestuurt, zei in november dat het “onredelijk” was dat Boeing en de federale autoriteiten piloten hebben toegestaan ​​het vliegtuig te besturen zonder adequate training – inclusief een fout om volledig te onthullen hoe de systemen duidelijk verschilden van andere vliegtuigen.

Een FAA-woordvoerder zei dat het rapportagesysteem rechtstreeks wordt ingediend bij , dat als neutrale derde partij dient bij het melden van grieven.

“De FAA analyseert deze rapporten samen met andere veiligheidsgegevens die zijn verzameld via programma's die de FAA rechtstreeks beheert, inclusief het Aviation Safety Action Programme, dat alle grote luchtvaartmaatschappijen omvat, inclusief Zuidwest en Amerikaans,” zei FAA-woordvoerder van het zuidwesten, Lynn Lunsford.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

Photo by Liam Allport


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Data van twee miljoen vrouwen gelekt, weet de Chinese Staat welke vrouw kweekklaar is?

De drie dimensies van economische crisis