in

Rabobank verliest honderden miljoenen aan 3 vastgoedprojecten

Drie prestigieuze vastgoedprojecten, in , Parijs en Frankfurt, hebben Rabobank de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s gekost. Dat blijkt uit een reconstructie van Follow The Money in opdracht van de Volkskrant. De slechte prestaties van het commercieel vastgoed zijn een van de redenen dat Rabobank afgelopen week slechter uit de Europese stresstest kwam dan ABN Amro en .

In Frankfurt staat kantoortoren Nextower, onderdeel van het 1 miljard kostende Palais Quartier, al sinds de oplevering voor 85 procent leeg. Eind 2011 was het verlies op Palais Quartier opgelopen tot bijna 180 miljoen euro. Ook woningmall Domus nabij Parijs kampte met hoge leegstandspercentages en werd dit jaar verkocht voor 70 miljoen euro, ruim 100 miljoen euro minder dan de openstaande lening en balanswaarde.

De bouw op het Amsterdam Oosterdokseiland wacht al tijden op afronding. Eind 2011 was het verlies op de bestaande bouw opgelopen tot bijna 60 miljoen euro. Commercieel vastgoed is een van de pijnpunten van Rabobank. In 2013 boekte de Rabo Vastgoedgroep een recordverlies van 817 miljoen euro.

Lees verder via de Volkskrant.

 

Foto via drbob97


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Complotachtige praktijken voor en na de crisis

Bizar: ‘Vmbo opheffen om wit te blijven’