in , ,

ABN Amro heeft na beursgang een restschuld van 15 miljard bij NL bevolking

10741398406 2e6b274f09 ABN AMRO

Waarom heeft de Nederlandse overheid verlies bij de beursgang van ABN Amro?

Heeft u zich eigenlijk wel eens afgevraagd waarom de Nederlandse bevolking voor die kosten moet opdraaien?

Toen de bank een te grote schuld opliep moest de Nederlandse bevolking bijspringen door het opkopen van ABN Amro. Nu met de beursgang is de tijd aangebroken dat ABN Amro deze schuld gaat afbetalen. Nationalisatie van ABN Amro kostte de Nederlandse burgers in totaal 30 miljard. Als de beursgang niet voldoende is, want die brengt geschat 15 miljard op, dan is er nog sprake van 15 miljard euro restschuld. Dan moet ABN dus gewoon nog 15 miljard gaan bijbetalen. Dat is eenvoudig rekenwerk: -30+15 = -15. Er is dus sprake van 15 miljard euro restschuld van ABN bij de NL bevolking.

Zo werkt het in de wereld van leveraged buy-outs nu eenmaal. De schulden zijn voor hem die is opgekocht. En als die zijn schuld niet kan afbetalen, dan is er gewoon sprake van een restschuld.

Herinner: Wie draait er ook alweer op voor restschuld?

Als uw huis gedwongen wordt verkocht omdat u niet meer aan uw hypotheek kan voldoen. Dan is er na verkoop sprake van restschuld. Wie draait er dan op voor die schuld: de bank of u? U uiteraard. Even zo zou ABN Amro de restschuld moeten betalen bij de beursgang! De geldschieter wordt immers altijd beschermd, en wij zijn nu een keer de geldschieter! Waarom worden wij als investeerders nu niet beschermd?

Na beursgang heeft ABN Amro dus nog 15 miljard restschuld bij de Nederlandse burger. Door dit te ontkennen, en de restschuld op de burger over te dragen, geeft Dijsselbloem feitelijk effectief  gewoon 15 miljard korting aan investeerders op onze (!!) bank.

Er is ook ineens 8 miljard verdwenen in het debat

Valt het u trouwens ook op dat er ineens 8 miljard euro verdwenen is in de nieuwsgeving van de grote media? Spraken ze eerst nog van 30 miljard kosten, dat is dus dertig miljard, dus drie nul . nul nul nul . nul nul nul . nul nul nul euro, nu is dat ineens afgezwakt naar 21,66 miljard. 21,66 is duidelijk ineens geen 30 meer. Dat is een verschil van 8 miljard euro! Dat riekt als creatief boekhouden om het verlies aan gemeenschapsgeld minder te laten lijken dan het werkelijk is. Verse, nieuwe leugens? In plaats van 15 miljard restschuld is dat nu kennelijk ogenschijnlijk ineens gehalveerd naar 7 miljard?

Daarnaast doet Dijsselbloem nog een toneelstukje over slechte beurzen. Maar waarom zou de beurs slecht zijn einde van dit jaar? De ECB stort elke maand 60 miljard in de financiele sector. Er is werkelijk 0% kans dat de beurs er einde van het jaar slechter bij staat. Tussen nu en dan is er toch minstens al zo’n 6×60 = 360 miljard bijgekomen. Dus met de ECB steun als die is (een basisinkomen alleen voor bankiers, compleet gestoord) is er het komende jaar voldoende geld voor investeerders.

Waarom draaien wij op voor de restschuld van ABN Amro?

Waarom moeten wij ineens die restschuld van15 miljard op eigen kosten gaan betalen? Die 30 miljard schuld die ABN Amro heeft opgebouwd, dat is toch een schuld die ABN Amro zelf heeft opgelopen tijdens nationalisatie? Als de beursgang 15 miljard opbrengt, heeft ABN nog een restschuld van 15 miljard. Een schuld die ze zullen moeten afbetalen.

Wij worden zo te zien weer opgezadeld met 15 miljard euro restschuld van een ander. En reken maar dat Rutte wel bewezen heeft de weg naar lasten verzwaringen te kunnen vinden. Door de afschrijving van 15 miljard die Dijsselbloem ons bij deze beursgang dus duidelijk onterecht en onlogisch oplegt, verdwijnt ongetwijfeld weer het volgende stukje sociale zekerheid. En de bankiers maar feesten van ons geld.

Deze beursgang stinkt werkelijk aan alle kanten.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

Photo by DiesmerPonstein cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3364694478 b4193c1341 fascisme

Het fascisme in nederland

2049207947 0f6074dbc5 Volksgezondheid

Gezondheidsraad niet onafhankelijk