in ,

Rekenkamerbaas Utrecht onder vuur om ontslaggeld

De pas benoemde voorzitter van de rekenkamer in Utrecht, , ligt in haar tweede week al hevig onder vuur. Aanleiding is de vergoeding van ruim drie ton na haar ontslag bij haar voormalige werkgever.

Van den Hurk verdween begin vorig jaar via de achterdeur bij de noodlijdende ouderenzorgorganisatie Pieter van Foreest met een bedrag van bijna 320.000 . Daar was een onwerkbare situatie ontstaan, nadat de bestuurder van „dictatoriaal leiderschap” werd beticht.

Raadsleden toonden zich maandag verrast door het bedrag en de aantijgingen aan het adres van Van den Hurk. Klaas Verschuure van , die destijds ook bij de sollicitatieprocedure betrokken was, hoorde pas afgelopen weekend van het bedrag en de ontslagrel. „We hebben destijds wel gesproken over een arbeidsconflict, maar dit bedrag en de beschuldigingen kende ik niet”, aldus de democraat.

via Telegraaf.nl.

Photo by Hotfield


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gemeente mag extraatje van jawel 100 euro minima niet weigeren

Thuiszorg communiceert onveilig