in ,

Rusland kan het wel: CoviVac-ontwikkelaar komt met nieuwe prik die klassieke ‘dode virus’-technologie gebruikt

vaccine survey fb

Het derde Covid-19-vaccin dat in Rusland is geregistreerd, is gebaseerd op een “volkomen conventioneel” platform, en degenen die zijn geïnjecteerd, ondervonden geen bijwerkingen, vertelde het hoofd van het Chumakov Wetenschappelijk Centrum, dat het heeft gemaakt, aan RT.Het CoviVac-vaccin kreeg op 20 februari nationale goedkeuring in Rusland. De eerste batch doses zal naar verwachting medio maart beschikbaar zijn voor het publiek, aldus de regering.

Het vaccin is gebaseerd op de meest traditionele technologie die al heel lang bestaat en wereldwijd veel wordt gebruikt, zegt Aidar Ishmukhametov, de directeur-generaal van het Chumakov Scientific Center, aan RT.

“Wereldwijd bevat bijna 100% van de vaccins gedeactiveerde of levende pathogenen” , zei hij, eraan toevoegend dat het vaccin dat door zijn centrum is ontwikkeld een ‘geïnactiveerd’ (dood) coronavirus bevat. Dit type vaccin simuleert een natuurlijk infectieproces, introduceert het immuunsysteem bij het virus en ‘leert’ het lichaam om de ziekteverwekker te bestrijden zonder het risico te lopen dat het zich door het lichaam verspreidt en ziekte veroorzaakt, legde hij uit.

“Twee weken na het eerste schot geven we iemand nog een prik om de immuunrespons te versterken. Als gevolg hiervan wordt het lichaam volledig in staat om het virus zelf af te weren , ” zei Ishmukhametov, eraan toevoegend dat dit vaccin twee injecties omvat, zoals het geval is met alle andere momenteel bestaande Covid-19-vaccins.

Het is gebaseerd op een bepaald exemplaar van het coronavirus dat gevoeliger bleek te zijn voor inactivering en gecontroleerde reproductie in het centrum. Desalniettemin gelooft Ishmukhametov dat het vaccin effectief zal zijn tegen alle Covid-19-stammen, inclusief de Zuid-Afrikaanse variant, die naar verluidt resistent bleek te zijn tegen het AstraZeneca-vaccin.

CoviVac ontving nationale goedkeuring in Rusland terwijl het zich nog in de tweede fase van klinische onderzoeken bevond. Volgens Ishmukhametov moet het nu door de derde fase gaan, zodat de ontwikkelaars de effectiviteit ervan nauwkeurig kunnen beoordelen. De eerste onderzoeken hebben echter al aangetoond dat het geen bijwerkingen heeft, zei hij.“Aangezien we het hebben over een volledig virionvaccin, zijn de afwijkingen in de genetische sequentie – iets wat men verschillende stammen of verschillende varianten noemt – onbeduidend en bedragen ze minder dan één procent. Dus… het zou raar zijn om te denken dat een vaccin met een volledig virus misschien niet werkt tegen nieuwe stammen, gezien de kleine verschillen, ” zei hij.

“Het belangrijkste is dat we op dit moment een vaccin hebben dat absoluut geen bijwerkingen heeft” , zei hij, eraan toevoegend dat van de 300 vrijwilligers geen enkele symptomen meldde, behalve incidentele pijn rond de injectieplaats.

Het centrum is van plan om binnen twee of drie maanden meer gegevens over zijn vaccin te publiceren, omdat Ishmukhametov zegt dat zijn centrum niets hoeft te bewijzen over ons instituut of onze vaccins.

Lees verder bij de bron: RT Rusland en de voormalige Sovjet-Unie

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccin holocaust 02 social media

WOB-verzoek: ‘tientallen tot honderden keren hogere sterfte door Pfizer vaccin’

Topvaccinoloog waarschuwt over massavaccinaties: “Ik ben meer dan bezorgd over de desastreuze impact op het menselijke ‘ras’.”