in ,

‘Slim’ huis kan ook te veel weten

1757901973 81798a4c72 camera surveillance house1

De koelkast die zelf een nieuwe bestelling plaatst als de melk op is. Gordijnen die dichtgaan als de lamp aangaat. Nog niet zo lang geleden was het sciencefiction.

Vandaag is veel van die toekomstmuziek werkelijkheid. Nu vooral nog bij voorlopers, de early adopters, en in een enkele demonstratiewoning.

Nest probeert nu vaste voet te krijgen in Europa. Als eerste brengt het bedrijf een thermostaat en een rookmelder op de markt. Maar het bedrijf gaat, samen met Google, veel verder.

“We hebben 5000 bedrijven die producten ontwikkelen die met ons systeem kunnen samenwerken”, zegt Lionel Paillet, de Europese topman van Nest.

Paillet: “Onze producten combineren hardware, software en algoritmen die jou, je kinderen en je huisdieren waarnemen en zo jouw woning gaan begrijpen. Het volgt jouw gewoonten en waar je wel of niet van houdt.”

Veilige opslag?

De informatie die daarvoor nodig is, wordt opgeslagen in de cloud. Beveiligingsdeskundigen zijn daar kritisch over. “Als ik een keer een ochtend iets langer dan normaal op het toilet doorbreng, krijg ik dan wekenlang reclame over obstipatiemiddelen?”, vraagt hoogleraar computerveiligheid Bart Jacobs zich af.

“Wij verkopen je data niet, we verhuren je data niet. We beheren ze en houden het privé en veilig,” zegt Paillet.

Nest zegt dat er alleen informatie met derden wordt gedeeld als de klant daarvoor toestemming geeft. In ruil voor een voordeeltje voor de klant, zoals korting of een cadeautje.

via ‘Slim’ huis kan ook te veel weten – NOS Nieuws.

Foto via Abode of Chaos cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12750256643 af3969ee07 shell nigeria1

Shell verkoopt z’n ravage in Nigeria

8832200966 7a40c9efa7 GGO1

Monsanto en DuPont nemen graanschuur van Europa in bezit