in

Spaarrentes grote banken nog verder omlaag

Na verlaagt ook grootbank ABN-AMRO in juli de rente op haar spaarrekening naar een nieuw dieptepunt. Beide verlagen de rente op de internetspaarrekening naar 0,03 procent. ING deed dit vorige week al en per 31 juli volgt ook ABN-AMRO deze stap. ‘Sinds eind vorig jaar leken de banken huiverig voor verdere renteverlagingen, maar ING heeft nu dus toch de deur geopend voor verdere dalingen’, voegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite .nl toe.

Nadat de Europese Centrale Bank (ECB) in juni aankondigde te stoppen met het opkoopprogramma waren sommigen hoopvol: zou dit dan eindelijk een einde van de lage spaarrentes betekenen? Helaas blijkt dit dus valse hoop.

Omdat de ECB tegelijkertijd haar belangrijkste rentetarief, de ECB-rente, nog laag houdt, blijven ook de spaar- en hypotheekrentes laag. Dit is natuurlijk fijn als je een wilt gaan afsluiten, maar als spaarder moet je dus nog even door de zure appel heen bijten.

‘We verwachten op zijn vroegst eind 2019 pas wat hogere rentes op spaarrekeningen’, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit. Tot die tijd zal het een rustige markt blijven met lage spaarrentes. ‘Als de grootbanken al vanaf november vorig jaar de rentes angstvallig op de 0,05 procent houden en pas nu een kleine stap omlaag maken, hoeven we nog niet bang te zijn voor negatieve rentes. Misschien gaan we nog wel wat verder richting de nul, maar het zal vooral een kwestie zijn van je verlies nemen en hopen op betere tijden.’

Wie toch nog een betere rente wil dan bij de grootbanken, kan wel overwegen het spaargeld onder te brengen bij één van de kleinere online banken. De online banken met de hoogste rente bieden op dit moment 0,3 tot 0,35 procent rente aan op hun spaarrekening. Nog steeds geen vetpot, maar toch wel flink meer dan die 0,03 procent die de grootbanken bieden.

Lees ook eens verder bij de bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Machiavelli
2 jaren geleden

,
Gaat toch goed met de Fabel “de economie trekt aan” !!

Paul De Wit
2 jaren geleden

Graaien en graaien, terwijl de bonusstructuren intact blijven, op lokaal nivo van kantoor tot kantoor op individuele prestaties tot t hoogste management.
Ze hebben de rekeningen verdeeld, en je moet goed opletten anders krijg je niet over je gehele rekening de rente,

De ING geeft wel spaarpunten als je veel spaart, dan kan je iets kopen in een waardeloze online shop van hun, daar is wel geld voor.

Ik adviseer je geld op te nemen en thuis goed te bewaren.

Ra
2 jaren geleden

Gaan nog eens 6000 weg.
Over 6 ,mnd geen brievenbus meer.
,
Alleen multinationals hebben dan nog een brievenbus om belasting te ontwijken.
.
God verdommense kutvolk die NL. Die NL. laat alles toe.
.
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/brief-op-de-bus-dat-wordt-zoeken-postnl-haalt-10000-brievenbussen-weg

Frits
2 jaren geleden

Opdracht aandeelhouders = bonussen

Trump en Juncker wenden handelsoorlog af

Rechter blijft maar BKR-registraties schrappen