in

Spaarrentes grote banken nog verder omlaag

15354488459 0ce7ee4df7 rente

Na ING verlaagt ook grootbank ABN-AMRO in juli de rente op haar spaarrekening naar een nieuw dieptepunt. Beide banken verlagen de rente op de internetspaarrekening naar 0,03 procent. ING deed dit vorige week al en per 31 juli volgt ook ABN-AMRO deze stap. ‘Sinds eind vorig jaar leken de banken huiverig voor verdere renteverlagingen, maar ING heeft nu dus toch de deur geopend voor verdere dalingen’, voegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Geld.nl toe.

Nadat de Europese Centrale Bank (ECB) in juni aankondigde te stoppen met het opkoopprogramma waren sommigen hoopvol: zou dit dan eindelijk een einde van de lage spaarrentes betekenen? Helaas blijkt dit dus valse hoop.

Omdat de ECB tegelijkertijd haar belangrijkste rentetarief, de ECB-rente, nog laag houdt, blijven ook de spaar- en hypotheekrentes laag. Dit is natuurlijk fijn als je een hypotheek wilt gaan afsluiten, maar als spaarder moet je dus nog even door de zure appel heen bijten.

‘We verwachten op zijn vroegst eind 2019 pas wat hogere rentes op spaarrekeningen’, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit. Tot die tijd zal het een rustige markt blijven met lage spaarrentes. ‘Als de grootbanken al vanaf november vorig jaar de rentes angstvallig op de 0,05 procent houden en pas nu een kleine stap omlaag maken, hoeven we nog niet bang te zijn voor negatieve rentes. Misschien gaan we nog wel wat verder richting de nul, maar het zal vooral een kwestie zijn van je verlies nemen en hopen op betere tijden.’

Wie toch nog een betere rente wil dan bij de grootbanken, kan wel overwegen het spaargeld onder te brengen bij één van de kleinere online banken. De online banken met de hoogste rente bieden op dit moment 0,3 tot 0,35 procent rente aan op hun spaarrekening. Nog steeds geen vetpot, maar toch wel flink meer dan die 0,03 procent die de grootbanken bieden.

Lees ook eens verder bij de bron: Bank Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Juncker

Trump en Juncker wenden handelsoorlog af

BKRgebouw

Rechter blijft maar BKR-registraties schrappen