in

Subsidiedief Aad Wieringa: 8 miljoen subsidie kansarme jeugd naar Porsche en vakantiehuis

Justitie heeft gisteren de 62-jarige 'subsidiekoningin' Aad W. gearresteerd, nadat er bijna acht miljoen aan Europees subsidiegeld is verdwenen.

De geboren Rotterdamse beheerde tientallen miljoenen bedoeld om kansarme jongeren en werklozen op te leiden voor een baan. Het ministerie van Sociale Zaken wilde in 2011 een deel van dat geld terugvorderen. Er bleek meer te zijn verstrekt dan er aan opleidingen was uitgegeven. Bijna acht miljoen euro is daarbij in rook opgegaan.

Justitie verdenkt Aad W. ervan het Europees Sociaal Fonds (ESF) voor 7,7 miljoen euro te hebben opgelicht. Dat geld was bedoeld voor de opleiding van kansarme werklozen en laagopgeleiden. Vijf scholingsfondsen van ondernemers in onder meer de groothandel, de horeca en de bouw hebben in de periode van 2007 tot en met 2013 tientallen miljoenen aan Europees subsidiegeld toevertrouwd aan bedrijfjes van Aad W.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

Foto via Marco Raaphorst


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En juist daarvoor betalen we erg veel belasting: ‘Bescherming burgers bij ramp is vraagteken’

Handig digitalisering: Mysterieus OV-chip probleem treft Connexxion-klanten, reiziger betaald weer dubbel