in ,

En juist daarvoor betalen we erg veel belasting: ‘Bescherming burgers bij ramp is vraagteken’

Het is niet duidelijk of de overheden in staat zijn burgers en bedrijven te beschermen als er een is of ramp gebeurt. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en is daar de verantwoordelijke minister voor maar ook hij heeft daar onvoldoende inzicht in. Hij is er ook nog niet in geslaagd om voldoende samenhang aan te brengen tussen de verschillende spelers die in actie moeten komen bij groot onheil.

Weinig samenhang

Dat stelt de Algemene Rekenkamer in een donderdag gepubliceerd rapport. Daarin staat dat er nog te weinig samenhang bestaat tussen het Rijk, de lagere overheden, de 25 veiligheidsregio's en bij de veiligheid betrokken organisaties als de , brandweer, medische hulpverleners, havenmeesters en vitale sectoren voor water, en informatie- en communicatietechnologie (ICT). De veiligheidsregio's werken onderling ook nog niet goed samen en wisselen kennis en informatie maar moeizaam uit.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.

 

Foto via Nationaal Archief


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Russen: ‘NL Jeugdzorg is wetmatig fascisme’

Subsidiedief Aad Wieringa: 8 miljoen subsidie kansarme jeugd naar Porsche en vakantiehuis