in ,

En juist daarvoor betalen we erg veel belasting: ‘Bescherming burgers bij ramp is vraagteken’

5096293858 05240f9b5e watersnoodramp1

Het is niet duidelijk of de overheden in staat zijn burgers en bedrijven te beschermen als er een crisis is of ramp gebeurt. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie is daar de verantwoordelijke minister voor maar ook hij heeft daar onvoldoende inzicht in. Hij is er ook nog niet in geslaagd om voldoende samenhang aan te brengen tussen de verschillende spelers die in actie moeten komen bij groot onheil.

Weinig samenhang

Dat stelt de Algemene Rekenkamer in een donderdag gepubliceerd rapport. Daarin staat dat er nog te weinig samenhang bestaat tussen het Rijk, de lagere overheden, de 25 veiligheidsregio’s en bij de veiligheid betrokken organisaties als de politie, brandweer, medische hulpverleners, havenmeesters en vitale sectoren voor water, elektriciteit en informatie- en communicatietechnologie (ICT). De veiligheidsregio’s werken onderling ook nog niet goed samen en wisselen kennis en informatie maar moeizaam uit.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.

 

Foto via Nationaal Archief

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8738037590 57dd3b58b8 jeugdzorg1

Russen: ‘NL Jeugdzorg is wetmatig fascisme’

3958538216 1a36b86da1 subsidie1

Subsidiedief Aad Wieringa: 8 miljoen subsidie kansarme jeugd naar Porsche en vakantiehuis