Syrische vluchteling geeft aanwezigheid bij executie toe ondanks geruststellende woorden van GroenLinks

kalhh / Pixabay

Een Syrische vluchteling die verdacht wordt van lidmaatschap van een terroristische organisatie en betrokkenheid bij een oorlogsmisdrijf, heeft aan een undercoveragent toegegeven dat hij bij de standrechtelijke executie van een luitenant-kolonel van het Syrische leger was.

Dat is duidelijk geworden op een tussentijdse zitting op Schiphol.

De 47-jarige Syriër Ahmed al K. werd in mei opgepakt in het Zeeuwse dorp Kapelle. Vijf jaar geleden kwam hij met zijn gezin als vluchteling naar .

Volgens het Openbaar Ministerie was hij op 10 juli 2012 betrokken bij de executie van de hoge militair. Dat was op de oever van de Eufraat in de buurt van de stad Mohassan.

Hij geeft nu ook toe dat hij bij de executie was, maar volgens zijn advocaat blijkt uit de -opnamen van het incident niet wie de opdracht heeft gegeven voor het doodschieten van de militair.

K. zou hebben geprobeerd om de gegijzelde Syrische militair te ruilen voor zijn twee broers, die door het Syrische leger gevangen werden gehouden en gemarteld.

Volgens het OM blijkt echter uit de video van de executie dat K. een aanbod voor losgeld van de doodgeschoten Syrische militair afwees, vlak voordat het slachtoffer werd doodgeschoten. K. was daar als commandant  …

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

iPhone-malwaresites blijkt ook gericht op Google’s eigen Android en Microsoft Windows

Het UWV deelt uitkeringen als snoepjes uit aan criminelen in het buitenland, onbekend hoeveel