in ,

Texas: Hernieuwbare energie voldeed niet aan de test

windmolens 1561393648
Pexels / Pixabay

De polaire vortex samen met de ijs- en sneeuwstormen die de afgelopen weken door het grootste deel van de Verenigde Staten trokken, testten de elektriciteitsnetten in veel staten tot aan hun breekpunt. Toch verloren miljoenen stroom terwijl een groot aantal anderen met periodieke uitval te maken kreeg.

Volgens Gabe Gutierrez van NBC News erkenden functionarissen van de Energy Reliability Council of Texas (ERCOT) dat het elektriciteitsnet in Texas “seconden of minuten – niet uren – verwijderd was van een catastrofale storing”. ERCOT heeft doorlopende black-outs geïmplementeerd om te voorkomen dat de situatie veel erger zou worden dan anders het geval zou zijn geweest.

Op het hoogtepunt van de stroomnood in Texas bevroor bijna de helft van de windturbines als gevolg van het ijs en de sneeuw. Niemand geeft alle schuld aan bevroren windturbines voor de vele problemen met het elektriciteitsnet tijdens de recente uitbraak van winterweer. Ze waren echter duidelijk een belangrijke factor die bijdroeg aan de stroomuitval die zich voordeed.

Bevroren windturbines en zonnepanelen bedekt met sneeuw vertellen ons dat deze bronnen van “hernieuwbare energie” nooit traditionele energiebronnen zoals steenkool en aardgas kunnen vervangen die geen gunstige weersomstandigheden vereisen om onze huizen van elektrische energie en warmte te voorzien.

BEVROREN WINDTURBINES

Hoewel windturbines de benodigde megawatt aan het elektriciteitsnet kunnen toevoegen, hebben ze de recente betrouwbaarheidstest niet doorstaan. Het probleem is echter dieper dan alleen het niet werken onder strenge winterse omstandigheden die elk jaar in de VS voorkomen

In een artikel van Christine Favocci, gepubliceerd op 15 februari 2021 in The Western Journal , schreef ze dit over het feit dat windturbines bij zwaar weer daadwerkelijk stroom van het elektriciteitsnet afvoeren:

De conservatieve denktank Center of the American Experiment heeft onthuld dat windturbines in Minnesota en North Dakota gebouwd door Minnesota Power, Otter Tail Power en Xcel Energy niet alleen stoppen met het produceren van elektriciteit, maar mogelijk ook gaan verbruiken.

Om schade aan de motor te voorkomen, worden de turbines verwarmd om te voorkomen dat de componenten en hun vloeistoffen bevriezen. Tijdens de polaire vortex van 2019 trok die beveiliging 2 megawatt aan van het elektriciteitsnet.

Zelfs voor zonnepanelen, die eigenlijk beter presteren bij koudere temperaturen, kan het probleem dat ijs en sneeuw het licht blokkeren zonder dat elk paneel op een efficiënte manier kan worden schoongemaakt, ze onbruikbaar maken.

Tijdens het uitbreken van streng winterweer kunnen windturbines de benodigde elektrische energie daadwerkelijk gebruiken om ze operationeel te houden voor toekomstig gebruik.

Als je kijkt naar de energie die nodig is om de onderdelen voor de windmolens te maken, ze naar de locatie te vervoeren en er een fundering voor te leggen, is het vrij waarschijnlijk dat een windturbine meer energie nodig heeft om te produceren en in bedrijf te stellen dan ooit in zijn hele levensduur van twintig jaar.

Mark P. Mills, een senior fellow bij het Manhattan Institute, een McCormick School of Engineering Faculty Fellow aan de Northwestern University, geeft de volgende details over welke id nodig is voor één windturbine:

  • 48 ton wapeningsstaal

  • 538 ton beton waarvoor 53 vrachtwagens nodig waren om het op de bouwplaats af te leveren

  • Het opruimen van 1.650 ton bovengrond

  • 8 vrachtwagenladingen om de turbinecomponenten te leveren [i]

Om één windmolen in bedrijf te stellen, is 900 ton materiaal nodig, evenals een aanzienlijke hoeveelheid fossiele brandstof voor de vrachtwagens om alle materialen en componenten naar de site te brengen. De processen voor het maken van staal en beton voor de windmolen stoten ook een grote hoeveelheid kooldioxide uit. [ii]

Mark P. Mills zei in zijn artikel What’s Wrong with Wind and Solar dit over het nut van windmolenparken om energie te leveren: “Voor het bouwen van één windmolenpark van 100 megawatt, dat 75.000 huizen van stroom kan voorzien, is ongeveer 30.000 ton ijzererts en 50.000 ton nodig. van beton, evenals 900 ton niet-recyclebare kunststoffen voor de enorme messen. ” [iii] Worden er geen fossiele brandstoffen gebruikt bij de productie van kunststoffen?

Eenmaal in bedrijf heeft de tandwielkast van de windmolen zestig liter olie nodig om operationeel te blijven en moet iemand de olie periodiek verversen. Eenmaal op zijn plaats blijft elke windmolen afhankelijk van fossiele brandstof die elk jaar zeshonderd tot duizend liter olie nodig heeft.

HET PROBLEEM MET AUTOBATTERIJEN

Hoe zit het met elektrische auto’s die op batterijen rijden? Houdt dit de belofte in om fossiele brandstoffen kwijt te raken? Nee, ze slagen ook niet voor de duurzaamheidstest.

Wat zou er in Texas zijn gebeurd als er miljoenen auto’s op batterijen waren aangesloten op het elektriciteitsnet? Zou dat het elektriciteitsnet in Texas niet ver in het rijk van een catastrofale storing hebben getild?

Sara Burrows schreef in een artikel van 8 februari 2021 met de titel The Spiraling Environmental Costs of Lithium Batteries Could Rival Fossil Fuel , over haar bezorgdheid over het lithium dat nodig is voor autoaccu’s:

Laten we, nu we het tijdperk van ‘hernieuwbare’ elektriciteit ingaan, niet vergeten dat de mineralen die worden gebruikt om de batterijen te maken, die worden gebruikt om die elektriciteit op te slaan, niet hernieuwbaar … of recyclebaar zijn.

En het aantal batterijen dat we nodig hebben om te voorzien in de elektriciteitsbehoefte van 8 miljard mensen (16 miljard in ongeveer 50 jaar bij een verdubbeling van de huidige bevolking) is enorm.

Elke batterij van een elektrische auto heeft ongeveer 25 kilo lithium nodig. En opslagsystemen voor hernieuwbare energie in onze huizen en werkplekken zullen veel meer nodig hebben. Elke smartphone, tablet, laptop en ander apparaat met batterijvoeding is ook afhankelijk van het “witte goud”.

“De vraag naar lithium neemt exponentieel toe”, meldt Wired. Het verdubbelde tussen 2016 en 2018, en zal naar verwachting 8 keer hoger zijn in 2027. [iv]

Naast lithium hebben auto-accu’s die 1.000 pond wegen ook kobalt en nikkel nodig. Deze items vereisen enorme mijnactiviteiten in andere delen van de wereld. Mark Mills schreef dit over de behoefte aan materialen bij de productie van auto-accu’s: “Voor elke kilo gefabriceerde accu wordt minstens 100 kilo aan materiaal gewonnen, verplaatst en verwerkt.” [v]

DE VERWOESTENDE MILIEUKOSTEN VAN ‘HERNIEUWBARE ENERGIE’

De zogenaamde groene paden naar “hernieuwbare energie” slagen ook niet in de test om het milieu te beschermen.

Sara Burrows schreef dit over de grote milieuschade die wordt veroorzaakt door het delven van de ingrediënten die nodig zijn voor auto-accu’s:

Lithiumwinning is onvermijdelijk schadelijk voor de bodem, vervuilt de lucht en vervuilt vooral het water, aldus een rapport van Friends of the Earth.

“Zoals elk mijnbouwproces, is het invasief, maakt het landschap littekens, vernietigt het de grondwaterspiegel en vervuilt het de aarde en lokale bronnen”, zegt Guillermo Gonzalez, een lithiumbatterij-expert van de Universiteit van Chili.

In Tibet wordt het gemeengoed om massa’s dode vissen, yaks en koeien stroomafwaarts van een lithiummijn op de Liqi-rivier te zien drijven. ​ ​ ​

En hoewel het het meest voorkomt, is lithium niet eens het meest problematische ingrediënt van lithium-ionbatterijen.

Kobalt en nikkel worden in snel tempo de nieuwe “bloeddiamanten” van de Democratische Republiek Congo. Beide zijn uiterst giftig wanneer ze uit de grond worden getrokken, vaak met kinderarbeid zonder beschermende uitrusting.

En als klap op de vuurpijl zijn lithium-ionbatterijen niet recyclebaar, waardoor hun giftige inhoud achterblijft op stortplaatsen en grondwater. [vi]

Windturbines slagen ook niet in de test om het milieu te beschermen.
Naast de duizenden vogels die tijdens de levensduur van windturbineparken zijn gedood, is de kwestie van het weggooien van versleten onderdelen van windmolens ook een groot probleem geworden over de hele wereld. Windmolens verslijten en creëren een enorme behoefte aan stortplaatsruimte om ze te verwijderen.

Windturbines hebben een levensverwachting van 20 jaar, wat voor enorme problemen met het storten van afval zorgt.

Degenen die beweren dat “groene energie” goed is voor het milieu, erkennen de misvatting van een dergelijke verklaring niet of proberen opzettelijk anderen te misleiden met betrekking tot de aanzienlijke schade aan de ecologie van de wereld.

Lees verder bij de bron: Jonathan Brentner

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU Dictatorship

Deutsche Bank: EU Green Deal kan alleen slagen met “een zekere mate van eco-dictatuur”

hugo

Minister van Coronazaken Hugo de Jonge valt compleet door de mand