Trump die voorgesteld orkanen te vernietigen met kernbommen blijkt wederom ‘nepnieuws’

BarBus / Pixabay

Een rapport dat beweert dat Donald voorstelde om nucleaire wapens te gebruiken om orkanen te decimeren voordat ze de bereikten, is onwaar, beweert de Amerikaanse president en beschrijft het verhaal als “belachelijk” nepnieuws.

“Het verhaal van Axios dat president Trump grote orkanen met nucleaire wapens wilde opblazen voordat hij de kust bereikte, is belachelijk. Ik heb dit nooit gezegd. Gewoon meer FAKE NIEUWS!” Trump tweette maandag.

Onder verwijzing naar niet-genoemde overheidsbronnen meldde Axios dat Trump senior Homeland Security en nationale veiligheidsfunctionarissen had aangespoord om het idee te verkennen om nucleaire wapens te gebruiken om te voorkomen dat orkanen de VS raken.

De suggestie werd nooit serieus als een mogelijk beleid beschouwd, aldus de outlet.

Het Witte Huis weigerde commentaar te geven op het verhaal. De mogelijkheid om kernwapens te gebruiken om orkanen te decimeren is geen concept dat is ontstaan ​​met Trump. Het voorstel dateert van decennia, maar is door de wetenschappelijke gemeenschap afgedaan als een slecht idee.

Lees verder bij de bron: RT USA Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Niet in de media: veel meer bosbranden in Afrika dan in Amazone gebied

Opwarming van de aarde wetenschapper verliest rechtszaak tegen klimaatscepticus