in , , ,

Eerste Kamer opzettelijk verkeerd geïnformeerd over orgaandonatie en hersendood

hersenen 1561610957
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Neurologen hebben de Eerste Kamer opzettelijk verkeerd geïnformeerd over het begrip hersendood. Dat stelt het Comité Orgaandonatie Alert.

“Door te betogen dat hersendood dood is en dat er geen verschil van opvatting tussen professionals bestaat, is willens en wetens onjuiste informatie verschaft,” liet woordvoerster Annet Wood weten.

Zij wil mensen laten zien dat de voorlichting rond orgaandonatie niet deugt en dat een hersendode met passende zorg weer gezond kan worden.

Wood heeft voorzitter van de Gezondheidsraad Pim van Gool en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie George Kienstra aangeklaagd.

Kienstra schreef in een brief, die werd gesteund door de Gezondheidsraad, aan de Eerste Kamer: “Hersendood is dood. Dit is onomkeerbaar. Het bewustzijn is voorgoed en compleet uitgeschakeld.”

Dat is volgens Wood pertinent onjuist. Artsen hebben eerder beschreven hoe patiënten die hersendood waren verklaard toch weer bijkwamen, aldus de woordvoerster.

Volgens Wood hebben neurologen ‘het wetgevingsproces op onaanvaardbare wijze beïnvloed’….

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
syrie 1561609250

Geen woorden, maar daden! VS vraagt Nederland om militaire bijstand ‘op de grond’ in Syrië

google e1547648561243

Google just scrubbed natural health websites from its search results