in

‘Uw salaris, dat is in feite geld van de belastingbetaler, mijnheer Van Rijn’

15706666353 1ece15d8d6 martin van rijn

U spreekt met Martin van Rijn. Inderdaad, die… eh…Het is misschien tamelijk gênant dat ik bel, maar ik heb deze maand mijn salaris niet gehad.'

‘Ik kan u zeggen dat wij er alles aan doen. Onze ambtenaren zijn er voortdurend mee bezig, en ik garandeer u dat het voor elkaar zal komen.'

‘Ja maar… ik heb vorige maand ook geen salaris gehad, en toen heb ik daar ook over gebeld, en toen heb ik een deel gekregen. Ik heb mijn salarisstrook bekeken en ik begrijp er niets van. Het is niet wat wij hadden afgesproken. Hoe komt dat nou?'

‘Mijnheer Van Rijn, het zit zo: uw salaris gaat via ons naar de gemeente, maar die heeft te weinig ervaring met deze enorme hoeveelheden . We moeten alles controleren. Uw naam, burgerservicenummer, waar u woont.'

‘Maar u weet toch waar ik woon?'

‘MIJNHEER VAN RIJN, IK WIL NIET SPREKEN OVER . EN ZEKER NIET ALS IK HET HEB OVER MENSEN ALS U, DIE BIJ DE REGERING WERKEN. MAAR HET ZIT ECHT VEEL INGEWIKKELDER IN ELKAAR DAN U NU VOORSTELT. ZO ZIJN ER ALLEMAAL KLEINE BUREAUTJES GEKOMEN DIE ZICH ONDER ANDERE MET AMBTENARENSALARISSEN BEMOEIEN. HET IS EEN ENORME OPERATIE. MAAR WE LOSSEN HET OP. DAT KAN IK U GARANDEREN.'

‘Ondertussen krijgen mensen zoals ik geen salaris.'

‘We lossen het op. 95 procent loopt nu al goed.'

‘Maar het is mei, ik krijg ook nog vakantiegeld.'

‘Daar houden we rekening mee. Kijk, mijnheer Van Rijn, ik geef toe dat we fouten hebben gemaakt. En daar neem ik ook de verantwoordelijkheid voor. Daar kunt u mij op aanspreken.'

‘Dat doe ik nu… Terwijl ik met u spreek, rolt er ook een rapport van Algemene Rekenkamer binnen en daarin lees ik dat u onzorgvuldig met onze salarissen bent omgegaan. ‘t Gaat wel om geld.'

‘Ik ken dat rapport, ik heb het gelezen, ik heb grote waardering voor de Algemene Rekenkamer, maar ik heb ook de verantwoordelijkheid dat alles zo goed en rechtvaardig mogelijk verloopt.'

‘Dus u zegt toch dat ik fraude pleeg of zo?'

‘Nee, dat zeg ik niet. Ik zeg dat het salarissysteem tamelijk fraudegevoelig zou kunnen zijn. Dat moeten we uitsluiten, want uw salaris, dat is in feite geld van de belastingbetaler, mijnheer Van Rijn.'

‘Als u bij mijn ministerie zou werken, zou ik u ontslaan.'

Lees verder via: ‘Stop de bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2049207947 0f6074dbc5 Volksgezondheid

Gezondheidsraad niet onafhankelijk

ramsg1

Aardbeving Engeland in België gevoeld