in

Van arme burgers wil de Belastingdienst de laatste cent: ‘Nederland een van de grootste belastingparadijzen’

Van arme burgers wil de de laatste cent, maar multinationals zijn juist in op het juiste adres. Nederland is een belastingparadijs pur sang.

Alleen de Britse Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden en Bermuda spelen een grotere rol, schrijft de internationale Tax Justice Network in haar tweejaarlijkse ranglijst van belastingparadijzen.

De onderzoekers hebben gekeken naar de Nederlandse belastingwetten van vorig jaar en naar de miljarden die in 2019 door Nederland stroomden om belasting te ontwijken.

Een combinatie daarvan levert de conclusie op dat Nederland de op drie na grootste rol in belastingontwijking speelt, schrijft de NOS

Tax Justice Network hekelt de gaten in de Nederlandse wetten waardoor belasting weglekt via onder meer rente-, royalty- en dividendstromen, de innovatiebox en het verrekenen van verliezen.

Daarnaast wijst de ngo op ….

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Franse scholiere geeft toe dat ze loog over islamofobie van onthoofde docent Samuel Paty

Het gaat maar door: Belastingdienst duwt mensen dieper in schulden door wet niet toe te passen