in

Veel meer overlast verwarde mensen door snijden in zorg

dscf0373

De overlast van verwarde en overspannen Nederlanders neemt flink toe. In 2 jaar tijd moest de politie 52.000 keer ‘de vrede bewaren’, 30 procent vaker dan in 2011.De oplopende spanningen worden volgens de politie vooral veroorzaakt door bezuinigingen in de zorg en doordat mensen met psychische klachten vaker thuis worden behandeld. ‘De zorg in de wijk is er alleen nog niet altijd,’ zegt de Amsterdamse hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg.In 2011 waren er nog ruim 40.000 meldingen van overlast. Het afgelopen jaar werden agenten 52.000 keer op meldingen van verwarde bewoners afgestuurd.

Het kan dan gaan om overlast en opstootjes, maar ook om grote incidenten zoals afgelopen maandag toen een verwarde man zijn 9 weken oude zoontje gijzelde.Volgens Aalbersberg komen zijn agenten in de praktijk geregeld bij dezelfde verwarde personen uit en zijn ze er uren mee bezig. ‘Maar een agent erop afsturen is vaak niet de oplossing. Iemand met psychische klachten is geen crimineel, maar een patiënt. Die moet worden opgevangen door hulpverleners.’

via AD.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat duidelijkheid over Ukraine : Oligarchical topography of Ukraine. Andrei Fursov #kijktip

belastingdienst

Nadeeltje van #ikhebnietsteverbergen tijdperk : Huisbazen vragen fiscus ten onrechte inkomensgegevens