in

Nadeeltje van #ikhebnietsteverbergen tijdperk : Huisbazen vragen fiscus ten onrechte inkomensgegevens

belastingdienst

Huisbazen hebben de afgelopen weken de van hun huurders geschonden. Ten onrechte hebben zij bij de inkomensgegevens van hun klanten opgevraagd en gekregen, aldus huurdersorganisatie Woonbond.

Voor sociale huurwoningen mogen verhuurders sinds vorig jaar een inkomensafhankelijke huurverhoging opleggen. De geeft hun de daarvoor benodigde gegevens, onder de strikte voorwaarde dat zij geen informatie opvragen over de bewoners van vrijesectorhuurwoningen (met een huur boven de 681 ). Maar bij belangenorganisatie Woonbond kwamen afgelopen weken rond de twintig meldingen binnen van verhuurders die dat toch hebben gedaan.

‘Dat is het topje van de ijsberg', vermoedt de woordvoerder van de Woonbond. 2 weken geleden werd al bekend dat Syntrus ten onrechte de gegevens van zevenduizend huurders heeft opgevraagd.

via VK.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dscf0373

Veel meer overlast verwarde mensen door snijden in zorg

5910252650 6914d68e14 EUfor

Maak even kennis met het EU leger