in

Nadeeltje van #ikhebnietsteverbergen tijdperk : Huisbazen vragen fiscus ten onrechte inkomensgegevens

Huisbazen hebben de afgelopen weken de privacy hun huurders geschonden. Ten onrechte hebben zij bij de inkomensgegevens van hun klanten opgevraagd en gekregen, aldus huurdersorganisatie Woonbond.

Voor sociale huurwoningen mogen verhuurders sinds vorig jaar een inkomensafhankelijke huurverhoging opleggen. De Belastingdienst geeft hun de daarvoor benodigde gegevens, onder de strikte voorwaarde dat zij geen informatie opvragen over de bewoners vrijesectorhuurwoningen (met een huur boven de 681 euro). Maar bij belangenorganisatie Woonbond kwamen afgelopen weken rond de twintig meldingen binnen van verhuurders die dat toch hebben gedaan.

‘Dat is het topje van de ijsberg’, vermoedt de woordvoerder van de Woonbond. 2 weken geleden werd al bekend dat Syntrus ten onrechte de gegevens van zevenduizend huurders heeft opgevraagd.

via VK.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Veel meer overlast verwarde mensen door snijden in zorg

Maak even kennis met het EU leger