in ,

Verdubbeling van vorig jaar: Overheid vraagt steeds meer gebruikersgegevens van Facebook

De Nederlandse vraagt steeds vaker om informatie. In de eerste helft van dit jaar hebben overheidsdiensten gegevens van 45 accounts opgevraagd, verspreid over 41 verschillende dataverzoeken.

In 56 procent van de gevallen werd er ook daadwerkelijk data overhandigd door Facebook, zo blijkt dinsdag uit een halfjaarlijks rapport van Facebook.

Het is de derde keer dat Facebook met zulke cijfers komt. In de tweede helft van vorig jaar vroeg de gegevens van 28 accounts. Facebook overhandigde toen gebruikersgegevens bij 36 procent van de aanvragen. In de eerste helft van vorig jaar werden vijftien overheidsverzoeken ingediend. Ook toen werd in iets meer dan een derde van de gevallen data overhandigd.

Lees verder via NU.nl.

 

Foto via Master OSM 2011


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

als de regering aivd en andere diensten doorgaan met deze verzoeken zullen wij heel erg snel rechtszaken gaan opzetten tegen deze verzoeken omdat dit gewoon tegen de geldige wetten en regel geving is we hebben nog steeds privacy wet hier, dus facebook en staat, als u wilt dat wij ondergronds gaan ga maar goed zo door!!

Zomaar “conspiracy tv” bij DWDD

UWV stuurt werkzoekenden naar oplichters, weer een UWV FAAL