in

Vervolg wetenschaps-discussie: beha’s veroorzaken borstkanker

In de afgelopen 25 jaar is het aantal borstkankergevallen verdubbeld.

Nadat wetenschappers concludeerden dat borstkanker bijna niet voorkwam gedurende duizenden jaren totdat vrouwen beha's gingen dragen, ontstond de theorie dat dit kledingstuk gevaarlijk kon zijn.

Zeker de modellen met beugels, zouden de drainage van afvalstoffen via de lymfeklieren voorkomen, waardoor de borsten meer blootgesteld worden aan kankerverwekkende chemische stoffen.

Ongeveer 1500 vrouwen namen deel aan het onderzoek van de universiteit van Washington. Ze vergeleken vrouwen die na de menopauze een beha droegen met vrouwen die een beha-loos bestaan leiden.

Ruim 1000 van de 1500 hadden een vorm van borstkanker, de rest niet en deed dienst als controlegroep. In interviews beantwoordden alle vrouwen vragen over cupmaat, de leeftijd waarop ze een beha begonnen te dragen, het model dat ze droegen en hoeveel uur per dag ze met dit kledingstuk rondliepen.

via Powervrouwen.

Foto via _frantz


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Let op, daar gaat weer een stukje privacy weg: Ontmoedigingsbrief voor illegale downloaders

Bayer-topman: kankermedicijn alleen voor rijken