in ,

Let op, daar gaat weer een stukje privacy weg: Ontmoedigingsbrief voor illegale downloaders

Downloaden uit illegale bron wordt niet langer gedoogd in . Toch blijkt het illegaal downloaden nog steeds toe te nemen. Vooral illegale streamingdiensten zoals Popcorn die het heel makkelijk maken om series en films gratis te streamen zijn populair. Volgens de laatste cijfers zou de Popcorn Time-software in Nederland al op zo'n 1,3 miljoen apparaten staan.

“De consument moet worden opgevoed. Die moet begrijpen dat het niet mag”, vertelt René van Turnhout, directeur van filmdistributeur Dutch Filmworks en voorzitter van branchevereniging NVPI Video aan de NOS.

De Nederlandse filmsector wil dan ook dat illegale downloaders een brief ontvangen met de melding: “We hebben geconstateerd dat u geprobeerd hebt om films uit illegale bron te bekijken. Makers van films moeten ook hun verdienen om te kunnen leven. We verwijzen u naar de volgende legale alternatieven.”

De Nederlandse filmsector wil met dit voorstel soortgelijke modellen volgen die de Britten en Denen gebruiken om het illegaal downloaden te ontmoedigen. De heeft afspraken met internetproviders en de filmindustrie. Zodra er wordt geconstateerd dat er via een ip-adres illegaal gedownload wordt, krijgt de downloader een brief opgestuurd.

Hoe dan ook, staatssecretaris Teeven van praat 24 september met de over illegaal downloaden.

via B R I G H T.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Light producten, Aspartaam gekoppeld aan vroegtijdige sterfgevallen bij vrouwen

Vervolg wetenschaps-discussie: beha’s veroorzaken borstkanker