in

‘Vredestroepen verkrachtten Somalische meisjes onder de neus van de Europese Unie’

8251291842 705bf3602f UN

‘Kwetsbare Somalische meisjes en vrouwen werden seksueel misbruikt door leden van de VN-missie AMISOM. Het meest frappante is dat niet gebeurde in afgelegen dorpjes op het platteland, maar in een kamp in Mogadishu, onder de neus van internationale spelers zoals de EU’, zegt Laetitiea Bader van Human Rights Watch (HWR).

‘Sowieso al kwetsbare vrouwen en meisjes werden seksueel misbruikt door soldaten van de Afrikaanse Unie. Meisjes die geneesmiddelen of water kwamen halen op een van de basissen van AMISOM (de Afrikaanse Unie in Somalië, gesteund door de VN), werden verkracht. Het meest frappante is dat dit niet gebeurde in afgelegen plattelandsdorpen, maar in kampen in de hoofdstad Mogadishu. Onder de neus van internationale spelers zoals de Europese Unie’, vertelt Somalië-experte Laetitiea Bader van Human Rights Watch (HWR). Zij werkte mee aan een rapport ‘De macht die deze mannen hadden over ons’, dat afgelopen jaar werd gepubliceerd. Knack.be sprak in Brussel met Bader over machtsmisbruik van de vredestroepen, de rol van internationale donors en de media-moeheid als het aankomt op Somalië.

Het rapport brengt niet alleen de verschrikkelijke seksuele uitbuiting aan het licht, ook blijkt dat klachten uitblijven en niemand erover spreekt.

Lees verder via Knack.be.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8035720803 83c01cc4fe flitskast

De foto’s die Opstelten voor ons achterhoudt

21f04bc202d3423e66f5f9e6 640 fubar

Bizar: Honderden bij uitvaart schutter Kopenhagen