De foto’s die Opstelten voor ons achterhoudt

8035720803_83c01cc4fe_flitskast

Voor de minister van Veiligheid en Justitie zijn er twee groepen verkeersovertreders. In de eerste groep zitten u en ik. Na een overtreding krijgen we een boete thuisgestuurd, en als we niet betalen hebben we een groot probleem. De tweede groep kan vrolijk lachen naar de snelheidscamera’s en het gaspedaal nog wat dieper intrappen, zonder ooit een boete te zien.

Die tweede groep, dat zijn automobilisten met een auto met buitenlands kenteken. Een gevoelig onderwerp voor Opstelten, weet ik inmiddels. Bij het ministerie Veiligheid en Justitie zitten de luiken potdicht en de minister houdt inmiddels zelfs de rechter voor de gek.

Dat zit zo. In de zomer van 2013 meldt een bron me dat flitsfoto’s van veel buitenlandse kentekens verdwijnen zonder dat er iets mee wordt gedaan. De computer herkent ze niet, dus komt er een agent aan te pas. Die ziet de herkomst van het kenteken, en… gooit de foto in het ‘ronde archief’. Dat is ambtenarentaal voor de prullenbak.

Natuurlijk. Die snelheidscamera’s hangen er al lang niet meer alleen voor de verkeersveiligheid. Het gaat om de, volgens de rijdende rechter, ‘verrotte één miljard euro‘ die het CJIB moet binnenharken.

Lees verder via RTL Nieuws.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening