in ,

De foto’s die Opstelten voor ons achterhoudt

Voor de minister van Veiligheid en zijn er twee groepen verkeersovertreders. In de eerste groep zitten u en ik. Na een overtreding krijgen we een boete thuisgestuurd, en als we niet betalen hebben we een groot probleem. De tweede groep kan vrolijk lachen naar de snelheidscamera’s en het gaspedaal nog wat dieper intrappen, zonder ooit een boete te zien.

Die tweede groep, dat zijn automobilisten met een auto met buitenlands kenteken. Een gevoelig onderwerp voor Opstelten, weet ik inmiddels. Bij het ministerie Veiligheid en zitten de luiken potdicht en de minister houdt inmiddels zelfs de rechter voor de gek.

Dat zit zo. In de zomer van 2013 meldt een bron me dat flitsfoto’s van veel buitenlandse kentekens verdwijnen zonder dat er iets mee wordt gedaan. De computer herkent ze niet, dus komt er een agent aan te pas. Die ziet de herkomst van het kenteken, en… gooit de foto in het ‘ronde archief’. Dat is ambtenarentaal voor de prullenbak.

Natuurlijk. Die snelheidscamera’s hangen er al lang niet meer alleen voor de verkeersveiligheid. Het gaat om de, volgens de rijdende rechter, ‘verrotte één miljard euro‘ die het CJIB moet binnenharken.

Lees verder via RTL Nieuws.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

Megamoskee Gouda maakt arme moslims bang

‘Vredestroepen verkrachtten Somalische meisjes onder de neus van de Europese Unie’