in ,

Wat deed Joris Demmink op de nieuwjaarsborrel van de Marechaussee?

140330 Graffiti Joris Demmink Achterweg Groningen NL

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) loopt over de rode loper, hij wordt met blikkerende sabels begroet door een erewacht van de Koninklijke Marechaussee. Het is maandag vijf januari: de nieuwsjaarsborrel van de Gouverneur van de Residentie; beter bekend als luitenant-generaal Hans Leijtens, commandant van de Koninklijke Marechaussee.

Er loopt volgens het Algemeen Dagblad van dinsdag zes januari ook nog iemand anders over de rode loper van de Pulchri Studio aan het statige Haagse Lange Voorhout: voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Justitie Joris Demmink. Sinds februari 2014 onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek vanwege verkrachting van twee minderjarige jongens in Turkije.

VNL-Kamerlid Louis Bontes wil nu opheldering van Opstelten. Want vindt Opstelten het niet ongepast dat Demmink op de gastenlijst staat van de hoogste baas van de Koninklijke Marechaussee? Bontes wil weten of Opstelten tijdens de borrel met Demmink heeft gesproken. “Vindt u niet dat u als minister gepaste afstand moet houden van de heer Demmink gedurende het strafrechtelijk onderzoek?” wil Bontes weten.

Lees verder via ThePostOnline.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4121310195 bc035da8a9 zwarte piet1

Zwartepietactivist verliest baan door protest

1601456527 ac2f1bd29e greece euro

Griekse rijken zijn 5x rijker als de rijkste Duitsers en 10x rijker dan rijkste Nederlanders