in ,

Joris Demmink bemoeide zich met zaak-Baybasin

15074102155 2faf2acae6 demmink2

Zoals we zo langzamerhand weten gaat de bescherming van de voormalig Secretaris Generaal (SG) van Politie en Justitie, Joris Demmink ver….. heel ver.

Is die protectie zódanig extreem dat Nederland zich laat chanteren door Turkije?

Update: 26 januari 2016

Precies twee jaar geleden schreven wij onderstaand origineel artikel over de Koerd Hüseyin Baybasin en de mogelijke chantage van de Nederlandse overheid door Turkije in verband met de zaak Joris Demmink. De voormalig secretaris generaal van politie en justitie die nu al vele jaren wordt verdacht van pedofilie en medewerking aan moord en waar een strafrechtelijk onderzoek naar loopt.

Dat wat wij twee jaar geleden schreven, lijkt nu te worden bevestigd door een artikel in het AD waar onder andere staat:

Documenten die eind vorig jaar uit de cel van de tot levenslang veroordeelde Hüseyin Baybasin zouden zijn gestolen, onthullen dat de van pedofilie beschuldigde oud-topambtenaar van Justitie Joris Demmink zich actief heeft bemoeid met zijn zaak.

Kopieën van deze vertrouwelijke stukken zijn in handen van AD. Het gaat ondermeer om delen uit een Rijksrechercheonderzoek naar de voormalige secretaris-generaal van Veiligheid en Justitie Joris Demmink. Dat onderzoek onthult dat Joris Demmink zich sinds 1997 actief met de zaak-Baybasin heeft bemoeid.

Demmink was in 1997 Directeur-Generaal Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken. In de stukken staat verder ontlastend bewijs voor Baybasin. De Koerd is altijd neergezet als een doorgewinterde drugsbaron. Uit een Turks document blijkt dat hij in zijn geboorteland nooit is veroordeeld.

Baybasin heeft een kort geding aangespannen tegen Justitie omdat hij en zijn advocaat Adele van den Plas ervan overtuigd zijn dat die celinspectie heeft plaatsgevonden om die vertrouwelijke stukken te kunnen bemachtigen.

Dit kort geding dient vandaag in Den Haag.

Ongetwijfeld zal Justitie in alle toonaarden ontkennen en stellen dat het feit dat Demmink zich persoonlijk al in 1997 bemoeide met het Bayabsin dossier toeval zou zijn.

Wij blijven bij wat altijd al hebben gezegd:

Joris Demmink zal nooit in dit land worden veroordeeld en zal al zijn smerige geheimen en belastende dingen die hij weet over hooggeplaatsten in dit land meenemen in zijn graf.

Het is te hopen dat de samenzweerders in Den Haag nog zoveel fatsoen hebben dat ze nu eindelijk Bayabasin een keer vrij zullen laten.

Maar ook dat zal waarschijnlijk niet gebeuren want we moeten tenslotte psychopaat Erdogan tot vriend houden nietwaar?

Origineel artikel: 26 februari 2014

Er is achter de schermen een onvoorstelbaar groot belang om deze voormalig SG uit de wind te houden. De enige reden kan welhaast niets anders zijn dan dat Demmink zóveel op zijn kerfstol heeft en tegelijekrtijd zóveel weet over invloedrijke lieden in ons land, dat men het zich onder geen enkele voorwaarde kan veroorloven hem aan te pakken. Hij zal dan namelijk waarschijnlijk gaan zingen als een kanarie; iedereen zoekt dekking.

Gisteren verscheen er een artikel in het Katholiek Nieuwsblad wat het bovenstaande eigenlijk alleen maar bevestigt. Daarin staat ondermeer het volgende:

“Ton Hofstede raakte bij een scheiding in Turkije niet alleen zijn Turkse vrouw en schoonfamilie kwijt, maar ook zijn nu achtjarige dochtertje. De 55-jarige ondernemer doet vrijdag zijn verhaal in Katholiek Nieuwsblad. Omdat zijn schoonvader rechter bij de Turkse Hoge Raad was, kreeg Hofstede lang juridisch geen poot aan de grond. Niet in Turkije, maar óók niet in Nederland.

” Nederlandse rechters weigeren uitspraak te doen”, zegt Hofstede. “Advocaten in het arrondissement Den Haag weigeren mijn zaken te behandelen. Hofstede stelt vast dat Turkije ons land in een diplomatieke houdgreep heeft. “Het is de enige verklaring waarom mijn grondrechten ook in Nederland permanent worden geschonden”. Bij onderzoek stuit Hofstede op de affaire Demmink en vervolgens op de affaire Baybasin”.

Deze zaak Baybasin heeft alles te maken met de zaak van Joris Demmink.

Hüseyin Baybasin, de in Nederland tot levenslang veroordeelde Koerdische zakenman en activist, houdt al jarenlang vol dat hij is veroordeeld op basis van het feit dat de Turkse overheid Nederland in de houdgreep houdt en ons land chanteert in verband met de affaire Demmink.

Turkije schijnt in het bezit te zijn van spijkerhard bewijs dat Demmink zich in Turkije schuldig maakte aan het misbruiken van minderjarigen. Dit materiaal schijnt door Turkije gebruikt te zijn om Nederland ertoe te dwingen de Turken een plezier te doen en de Koerdische zakenman het zwijgen op te leggen.

Het zal in eerste instantie misschien klinken als een ongeloofwaardig verhaal, totdat je je enigszins gaat verdiepen in deze Baybasin zaak. Er staat een uitgebreid verhaal bij de Bakker Schut Stichting over deze Koerd.

Als je dat leest dan zie je dat de basis waarop deze man door de Nederlandse Staat tot levenslang is veroordeeld ronduit walgelijk is. Dat geen redelijk denkend mens deze man levenslang zou opsluiten op basis van het aangeleverde “bewijs”.

“Bewijs” dat hij lid zou zijn van een criminele organisatie die zich bezighield met drugssmokkel en dat hij opdracht gegeven zou hebben tot een aantal moorden. Maar ook hoe na zijn veroordeling deze man mensonterend is behandeld door jarenlange opsluiting in afzondering.

Na het lezen van het verhaal en de manier waarop deze veroordeling tot stand is gekomen, kun je eigenlijk alleen maar concluderen dat Baybasin hoogstwaarschijnlijk de waarheid spreekt en dat Nederland zich onder druk van het Demmink dossier voor het Turkse karretje heeft laten en laat spannen.

Als dat inderdaad zo is dan hebben we hier de grootste gerechtelijke dwaling ooit uit de Nederlandse geschiedenis. Een doofpotaffaire die zijn weerga niet kent.

Volgens de Bakker Schut Stichting:

“De zaak Baybasin ligt nu sinds april 2011 bij de Hoge Raad met een verzoek tot herziening. Sinds januari 2013 worden er opnieuw getuigen gehoord. Opvallend is de aarzeling van justitie om serieus aandacht te schenken aan (nieuw) ontlastend bewijsmateriaal, althans tot nu toe”.

Theoretisch er is een kans dat Demmink, in een show zaak, strafrechtelijk vervolgd zal worden en dat de zaak Baybasin zal worden herzien.

De praktijk zal ongetwijfeld uitwijzen dat geen van beiden serieus zal gebeuren. Want, als beiden wel zouden plaatsvinden, we blijven het zeggen, dan is er een grote kans dat er zoveel belangrijke koppen rollen dat dit land daardoor volkomen onbestuurbaar wordt.

Bronnen:

Katholiek Nieuwsblad
BS Stichting

Lees verder bij de Bron: Niburu.co

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4149529614 ba06fa56ef cash1

Grootste Noorse bank wil contant geld afschaffen

4016127720 600x300

Het einde der tijden nadert volgens wetenschappers