in , ,

We hebben een monster gecreëerd: Belastingdienst deelt persoonsgegevens jarenlang met opsporingsinstanties

, inlichtingendiensten en kunnen moeiteloos bij persoonlijke gegevens van burgers via de . Waar de instanties zelf alle verzamelde data binnen een paar maanden moeten weggooien, kunnen de diensten als , MIVD, politie en justitie via een maas in de tot wel 7 jaar na verzameling bij de Belastingdienst aankloppen om bijvoorbeeld salarissen en gemaakte autoritten op te vragen van burgers.

Dat blijkt uit onderzoek van De Correspondent. De Belastingdienst verzamelt fiscale gegevens van vrijwel alle Nederlanders, maar mag die (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de politie) net zo lang bewaren als ze willen.

Verzamelwoede

De Belastingdienst verzamelt miljoenen gegevens over waar je werkt, woont, maar ook bijvoorbeeld waar je met je auto heen gaat via kentekencamera's, of data van je OV-chipkaart die je om belastingtechnische redenen bij je werk indient.

“Monster”

“Al die data ligt gewoon bij de fiscus en geen haan die ernaar kraait. We hebben een monster gecreëerd”

Lees verder via PCM.

 

Foto via Maarten Takens


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat doet kabinet-Rutte II eigenlijk wél goed?

In Den Haag kost alles geld, zelfs het niet bouwen van gebouwen: ‘Haagse Spuiforum heeft belastingbetaler 5 miljoen euro gekost’