in , ,

We hebben een monster gecreëerd: Belastingdienst deelt persoonsgegevens jarenlang met opsporingsinstanties

, inlichtingendiensten en Justitie kunnen moeiteloos bij persoonlijke gegevens van burgers via de . Waar de instanties zelf alle verzamelde data binnen een paar maanden moeten weggooien, kunnen de diensten als AIVD, MIVD, politie en justitie via een maas in de tot wel 7 jaar na verzameling bij de Belastingdienst aankloppen om bijvoorbeeld salarissen en gemaakte autoritten op te vragen van burgers.

Dat blijkt uit onderzoek van De Correspondent. De Belastingdienst verzamelt fiscale gegevens van vrijwel alle Nederlanders, maar mag die (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de politie) net zo lang bewaren als ze willen.

Verzamelwoede

De Belastingdienst verzamelt miljoenen gegevens over waar je werkt, woont, maar ook bijvoorbeeld waar je met je auto heen gaat via kentekencamera’s, of data van je OV-chipkaart die je om belastingtechnische redenen bij je werk indient.

“Monster”

“Al die data ligt gewoon bij de fiscus en geen haan die ernaar kraait. We hebben een monster gecreëerd”

Lees verder via PCM.

 

Foto via Maarten Takens


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wakker Geschut
3 jaren geleden

NIet WIJ hebben een monster gecreeerd.
Het grote probleem is dat de burgers teveel op hun overheid en hun regering hebben vertrouwd.
Dit land met zijn zedenmeesters en zware kerken hadden na de oorlog te weinig oog hoe het aan de top toeging.
De overheid had te weinig zelf reinigend vermogen met te weinig mensen met principes op hoog niveau. Als excuus mag gelden dat het koningshuis een zeer onvoorstelbaar kwalijke rol heeft gespeeld met Bernard nazispion en Beatrix als vooraanstaande Bilderberg leden. Die rol zal in de toekomst wel veel duidelijker worden. Vooral door hun toedoen zijn kwade krachten in toenemende mate geinfiltreerd in onze overheid op hoge posten. Mensen als Aantjes werden verdoemd terwijl hij een van de meest eerlijke volkvertegenwoordigers was die er ooit is geweest. En dat terwijl achter de schermen de echte schavuiten langzaam de rechtstaat verkrachten.
Om de aandacht af te leiden werden burgers druk bezig werden gehouden met vooral hard werken zodat zij niet teveel op de overheid letten. En voor ze goed en wel doorhadden wat er aan de hand was had, ondanks een referendum tegen de EU grondwet, had huurknecht Balkenende al getekend in Lissabon. En landverrader Rutte gaat nog meer zijn eigen gang en lacht de burgers uit in hun gezicht.
Wij, de burgers van NL, worden verraden door onze overheid. Het zijn de burgers en zeker neit de overheid die het land hebben opgebouwd na WOII nadat velen hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van dit land. En ik kan niet anders concluderen dan dat de overheid niet meer kan worden vertrouwd. Dat is waar we nu staan. Veel langer moeten we niet wachten of we zitten compleet gevangen. De vraag is simpel: gaan we door met de EU wat uiteindelijk een fascistische staat wordt of komen we in actie? Of denkt U dat het met marionetten als Timmermans, Junckers en Dijsselbloem wel goed komt?

Wat doet kabinet-Rutte II eigenlijk wél goed?

In Den Haag kost alles geld, zelfs het niet bouwen van gebouwen: ‘Haagse Spuiforum heeft belastingbetaler 5 miljoen euro gekost’