in ,

Wat doet kabinet-Rutte II eigenlijk wél goed?

Meer dan de helft van de gemeenteambtenaren verwacht een chaos als de taken op het gebied van jeugd, en werk van de rijksoverheid en provincies per 1 januari 2015 naar de gemeenten overgaan.

De financiële missers

Het plan voor een algehele huishoudtoeslag is mislukt. Het kabinet dacht hiermee 600 miljoen te besparen en had dat al in de begroting opgenomen. Gepensioneerden mogen nu de schade via een ordinaire belasting- en premieverhoging repareren.

De accijnsverhoging op motorbrandstoffen heeft in plaats van de te verwachten opbrengst van 250 miljoen een verliespost van 253 miljoen opgeleverd. De maatregel door het kabinet heeft gezorgd voor tal van faillissementen en werkloosheid in de grensstreek.

Daarbij komt nog het tekort aan belastinginkomsten vanwege het achterblijven van de verwachte economische groei in 2014, waardoor het in 2015 zal oplopen tot boven de ingeplande 467 miljard euro. Onder I en II is de staatsschuld opgelopen van 373 miljard euro in 2010 naar 454 miljard in 2014. Een stijging van 21,7 procent.

Dan de belofte om het aantal ambtenaren in te krimpen. In 2013 is het aantal rijksambtenaren met 264 voltijdbanen afgenomen. Dat is een vermindering van 0,2 procent. Maar het Rijk huurt wel weer meer tijdelijke werkers van buiten in. De kostenstijging is daardoor toegenomen met 10 procent tot meer dan 1 miljard euro.

Het woningakkoord van minister Stef Blok (), met als grote miskleun de verhuurdersheffing, zorgt er niet alleen voor dat huurders jaarlijks een onverantwoord forse huurverhoging voor de kiezen krijgen.

Afbraak van het zorgstelsel

Groter is de impact van het kabinetsbeleid op het welzijn van de Nederlandse . Het snijden en schrappen van voorzieningen in het zorgstelsel trekt diepe sporen in de Nederlandse maatschappij. Hulpbehoeftige ouderen en gehandicapten staan met de rug tegen de muur.

Ook het eenzijdig verdelen van de lasten zorgt voor een tweedeling in de samenleving. Jongeren worden opgezet tegen ouderen, die door allerlei lastenverzwaringen onevenredig belast worden zonder dat daar ook maar enig perspectief op inkomensverbetering tegenover staat.

Met de onvoorbereide overheveling van jeugd, zorg en werk van de rijksoverheid en provincies naar de gemeenten per 1 januari 2015 vraagt dit kabinet om moeilijkheden.

Rutte II heeft een spoor van vernieling getrokken door de Nederlandse samenleving. 

Lees verder via Citareg.

 

Foto via FaceMePLS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rijdende rechter veegt de vloer aan met o.a. CJIB

We hebben een monster gecreëerd: Belastingdienst deelt persoonsgegevens jarenlang met opsporingsinstanties