in

Weer een digitalisering FAAL: Gegevens reizigers chipkaart niet veilig

Maar onze medische gegevens zijn veilig in handen van gemeenten, , , , ,etc….


De reisgegevens van mensen die een ov-chipkaart gebruiken en een account hebben op ov-chipkaart.nl zijn momenteel niet geheel veilig. Door een technisch probleem is het mogelijk dat reisgegevens, inclusief naam, adres, woonplaats en rekeningnummer soms zichtbaar zijn voor anderen en deels gewijzigd kunnen worden.

Op ov-chipkaart.nl kunnen reizigers hun transactiegegevens inzien en hun saldo verhogen. Meer dan twee miljoen kaartgebruikers hebben er een account. Het lek openbaarde zich onlangs toen een kaarthouder een nieuw account aanmaakte. Tot zijn verbazing kreeg deze persoon daarbij zicht op de reisgegevens van twee andere kaarthouders. Het ging om een anonieme kaartgebruiker en een man uit Arnhem. Van deze Arnhemmer waren ook zijn adresgegevens zichtbaar, plus e-mailadres en rekeningnummer. Bovendien konden deze gegevens nu worden gewijzigd.

Trans Link Systems, het bedrijf achter de ov-chipkaart, erkent het probleem. De kaarthouder kon volgens het bedrijf inderdaad het rekeningnummer en de adresgegevens van de andere kaarthouder inzien en wijzigen.

via nrc.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fruit en groente spotgoedkoop, maar niet voor consument en tuinders worden gesteund. Burger gaat dubbel betalen!

Aangifte tegen Teeven wegens meineed