in

Aangifte tegen Teeven wegens meineed

11067519334 1a38ee4cbc fred teeven1 e1436863270677

De weduwe van de in 2006 vermoorde kroegbaas Thomas van der Bijl heeft aangifte gedaan tegen staatssecretaris Fred Teeven wegens meineed. De bewindsman zou hebben gelogen over het dreigingsgevaar voor de anonieme getuige Van der Bijl.

Thomas van der Bijl werd op 20 april 2006 doodgeschoten toen hij die ochtend stond te stofzuigen in zijn café De Hallen in Amsterdam-West. Hij was op dat moment een anonieme bedreigde getuige in de strafzaak tegen Willem Holleeder. Zijn vrouw heeft nu de Nederlandse staat voor de rechter gedaagd en eist een schadevergoeding. Zij beweert dat de staat, in persoon van de toenmalige officier van justitie Teeven, haar man niet voldoende heeft beschermd, wetende dat hij ernstig werd bedreigd.

In die civiele zaak is Teeven onlangs gehoord. Op 17 april verscheen hij voor de Haagse raadsheer-commissaris om te verklaren over de gang van zaken rond Van der Bijl. In dat verhoor heeft Teeven aantoonbaar gelogen, beweren de weduwe en haar advocaat Jop Fellinger. Ze hebben op 11 juni aangifte van meineed gedaan bij het arrondissementsparket in Den Haag.

via Vrij Nederland.

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0910fec99de1889169bf37d7 640 digitalisering1

Weer een digitalisering FAAL: Gegevens reizigers chipkaart niet veilig

Nigel Farage waarschuwde in 2008 voor oorlogszucht EU/NATO tegen Rusland